Повдигнато е обвинение на непълнолетния сириец, управлявал автобуса и предизвикал

...
Повдигнато е обвинение на непълнолетния сириец, управлявал автобуса и предизвикал
Коментари Харесай

Прокуратурата: До 10 години затвор може да получи непълнолетния сириец, шофирал автобуса с мигранти

Повдигнато е обвиняване на малолетния сириец, управлявал рейса и провокирал злополуката, довела до гибелта на двамата служители на реда.

Това съобщи Соня Петрова от Окръжна прокуратура - Бургас. Случаят е квалфициран като изключително тежък, като плануваното наказване е от 3 до 10 години затвор, тъй като се касае за малолетен, изясни тя.

Обвинения на три лица са били предявени от Районната прокуратура в морския град, осведоми прокурор Мария Маркова. Едното е за малолетния лидер на рейса и на още две лица. Всички те са сирийски жители, като единия от тях е с филантропичен статут, а останалите две са със статут на непрекъснато пребиваващи. Техните обвинявания са за незаконното подкрепяне за прекосяване на границата на 47 броя непознати жители, които също са сирийци.

 

Законодателят в този случай е планувал затвор от 1 до 6 години и санкция от 5 до 25 хиляди лв., изясни още Маркова. За малолетния редукцията обаче е до 3 години наказване, добави прокурорката.

По отношение на останалите задържани продължава събирането на доказателства и се чака до края на деня също да им бъдат повдигнати обвинявания.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР