Повдигнато е обвинение на лицето, за което са събрани необходимите

...
Повдигнато е обвинение на лицето, за което са събрани необходимите
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за инцидента при Плиска, убийството в Орландовци и източването на НЗОК

Повдигнато е обвиняване на лицето, за което са събрани нужните доказателства, че точно той е причинител на закононарушението, за което е упрекнат. Задържаният е малолетно лице, като сред него и потърпевшото момче преди случая е имало спор на фенска основа във връзка идния футболен мач сред тимовете на "Левски " и ЦСКА. На арестувания е повдигнато обвиняване за опит за ликвидиране. Това съобщи административният началник на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова по отношение на случая в региона на някогашния хотел "Плиска ", съобщи кореспондент на Novini.bg.

Русинова добави, че са осъществени претърсвания в дома на лицето, откъдето са конфискувани облекла, по които е имало червени петна, както и два броя ножове, за които има данни, че са правени опити да бъдат заличени следи.

,,По делото са снети обясненията на повече от 20 лица, като те ще бъдат разпитвани още в хода на досъдебното производство'', уточни Русинова.

По отношение на закононарушението в столичния квартал "Орландовци " Русинова съобщи, че самоличността на убитата жена е открита.

,,Тя е водила бездомнически метод на живот, била е наркозависима и е правила обири. Убийството е било осъществено в халето на един склад. Тримата причинители на закононарушението са открити, за тях са събрани голям брой доказателства и към този момент им е повдигнато обвиняване за ликвидиране, като следва да им се изиска мярка задържане под стража. Въпросните обвинени сами са се предали в полицията. Иначе на жертвата са нанесени голям брой удари по тялото, строшаване на главата, на ръцете. Разполагаме с бухалките, по които личат петната от кръв, както и свинските опашки, с които е била завързана убитата'', изясни тя.

,,Убеден съм, че събраните доказателства ще бъдат задоволителни, с цел да получат цялата суровост на закона'', сподели от своя страна по този случай шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев и дефинира осъщественото закононарушение като "брутално и нечовешко ".

Прокурор Русинова направи изказване и по тематиката с източването на Здравната каса от страна на петима лекари.

,,Става дума за документна машинация, при която петима настоящи стоматолози, дружно с двама техни съучастници, са представяли пред НЗОК в интервала от 2015 до 2018 година документи за осъществени дентални услуги на малолетни лица и по този метод са получавали средства по банковата си сметка от Здравната каса, като в тази ситуация приказваме за сума над 120 000 лева'', посочи прокурорът.

,,Здравните книжки са на малолетни лица, които не са посещавали кабинетите на стоматолозите, нито са били попълвани амбулаторни листове. Техните родителите са декларирали, че на техните деца не са осъществявани такива услуги. Единият от помагачите е поддържал софтуерните им стратегии, а другият е осигурявал здравните книжки'', обясни тя

,,В хода на делото са осъществени голям брой експертизи, събран е огромен размер от документи и по този начин се стигна до установяването на доказателствата, въз основа на които бе повдигнато обвиняване на тези лица'', сподели в умозаключение прокурор Емилия Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР