Повдигнати са обвинения на 7 души, за които има данни,

...
Повдигнати са обвинения на 7 души, за които има данни,
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на мигранти, каналджиите взимали по 2500 евро за превоз

Повдигнати са обвинявания на 7 души, за които има данни, че са взели участие в проведена незаконна група, която подпомагала незаконни мигранти нелегално да минават границата на България с Турция, и в следствие са съдействали за пребиваването им у нас и превозването им до границата със Сърбия, откъдето да поемат към Западна Европа.

Според данните на прокуратурата и ГДБОП измежду арестуваните е и ръководителят на незаконната група.

Шестима от обвинените са в ареста за 72 часа, седмият също е в ареста, само че по размер за друго досъдебно произвеждане, обвързвано с опиати. Утре прокуратурата ще изиска непрекъснатия им арест, съобщи Христо Кръстев, зам. административен началник на СГП.

За трафика на незаконни мигранти от турската граница до границата със Сърбия каналджиите прибирали по 2500 евро на човек като 1500 от тях оставали в ръководителя на незаконната група.

Всички обвинени са били ангажирани с набирането на хора, които да оказват помощ на мигрантите да прекосяват незаконно границата, които да ги транспортират през вътрешността на страната или да им обезпечат условия за краткосрочно престояване у нас.

Петима от задържаните имат правосъдно минало - от ръководство на МПС в нетрезво положение и без брошура, обири, грабежи до владеене и разпространяване на опиати. През 2019 година един от обвинените е наказан от Специализирания углавен съд за присъединяване в друга незаконна група за опиати.

Всички обвинени са български жители.

От ГДБОП работят върху канала за трафик от началото на 2022 година Към момента в обвинителния акт е записано, че групата прави незаконната активност от април 2022 година, само че при събиране на спомагателни доказателства, е допустимо този интервал да бъде продължен.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР