Повдигнаха обвинение на заподозрян за убийство, близо 6 години след

...
Повдигнаха обвинение на заподозрян за убийство, близо 6 години след
Коментари Харесай

Наркоман убил пенсионерка и откраднал 1 долар и златна обица

Повдигнаха обвиняване на обвинен за ликвидиране, близо 6 години след случилото се. Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на 36-годишен мъж. Той е упрекнат за съзнателно ликвидиране на 79-годишна жена и за кражба, осъществена след гибелта й. Трагедията се разиграла преди близо 5 години в Пловдив. Извършителят живеел в Пловдив, като през 2000 година отпътувал за Испания. Върнал се у нас през 2011 година В чужбина почнал да използва опиати, най-вече хероин. Когато дошъл в Пловдив, останал към 3 месеца в родния си дом, а по-късно заживял на квартира.
Продължил да използва опиати, като съвсем не работел и се издържал с пари от родственици. На 03.10.14 година обвиненият изпаднал в мощен " упоителен апетит ". Той отишъл в жилището, където живеели неговите близки, като им изискал пари, само че те отказали да му дадат. Тогава почнал да звъни по жилищата на съседите. Искал парии от тях, само че те също му отказали. Така стигнал до жилището на 79-годишната жертва. Тя го поканила в хола. Той влезнал и изискал 20 лв.. Пенсионерката му отказала, като се изказала отрицателно за него. Ядосан от думите й, обвиненият решил да отнеме живота й. Той почнал да стиска дамата с двете си ръце в региона на шията, вследствие на което тя се задушила, а гибелта й настъпила по изключително непосилен за нея метод.
След като се уверил, че потърпевшата е мъртва, обвиненият решил да ревизира дали в жилището има нещо скъпо, което да отнеме и продаде, а по-късно, да си купи наркотични субстанции. Забелязал златна обица на дясното ухо на дамата и я издърпал. На дивана видял книга със стърчащ един книжен $, с който потърпевшата си отбелязвала до каква степен е стигнала с четенето. Взел и него. Равностойността на щатския $ била 1,55 лв. , цената на златната обица - 65 лв.. После преровил дрешника в спалнята, само че от него не взел нищо. След като напуснал жилището, килърът обменил $ за български пари и в заложна къща продал златната обица за 18 лв.. Веднага по-късно си закупил хероин за 8 лв. от дилъри в Пловдив.
Същия ден близки на потърпевшата жена почнали да я търсят по телефона, само че когато тя не дала отговор отишли в дома й и я намерили мъртва. Първоначално причинителят на убийството не бил оголен, само че през 2019 година досъдебното произвеждане било обновено и при осъществяване на оперативни мероприятия, той бил открит. Мъжът е признал за закононарушението и описал дейностите си. В момента обвиненият се намира в пандиза. Най-тежкото планувано от закона наказване за закононарушенията, в които е упрекнат, е отнемане от независимост от 15 година до 20 година, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР