Повдигнаха обвинение на мъж, измамил друг с десетки хиляди левове

...
Повдигнаха обвинение на мъж, измамил друг с десетки хиляди левове
Коментари Харесай

Майстор завлече мъж с над 10 000 лв. за ремонт на къща

Повдигнаха обвиняване на мъж, измамил различен с десетки хиляди левове за ремонт на къща.

40-годишният " занаятчия " е упрекнат за това, че в интервала от 23 юни до 20 август 2020 година, в София, в пловдивското село Новаково и в Пловдив, в изискванията на продължавано закононарушение за да набави за себе си имотна полза е възбудил и поддържал подвеждане у другиго и с това му предизвикал имотна щета за общо 10 290 лв..

Той бил шеф на компания за поправки и разполагал с печати, само че не бил акредитиран да борави с тях. Собственик на сдружението било друго лице. Към момента на осъществяване на действието компанията била в неплатежоспособност. Въпреки това на 23 юни 2020 година в София подсъдимият сключил контракт с пострадалия за осъществяване на ремонтни действия в къща в село Новаково.
 Увеличават се фиктивни строителни бригади, които мамят с заричане за ремонт на покрив
Увеличават се фиктивни строителни бригади, които мамят с заричане за ремонт на покрив

Четирима без да питат развалили покрив и изнудвали жена за пари

За идните действия той получил първична вноска от 4680 лв.. Няколко дни по-късно предложил на притежателя да бъдат осъществени строителни действия отвън контракта, като за това изискал в допълнение пари за материали, които не били закупени. Изпратил и служащ, който разкопал двора и преместил чешмата, само че без да употребява материали.

Обвиняемият не посещавал обекта и излъгал потърпевшия, че синът му е аварирал, изпаднал в кома, за което му били нужни финансови средства. Така още няколко пъти получил пари от притежателя на парцела.

Обвиняемият твърдял, че е в Турция за лекуване и интервенция на сина си, а когато се върне, щял да извърши отговорностите си по контракта за ремонт. Това обаче по този начин и не се случило.

Според обвинителния акт на шест пъти той получил разнообразни суми пари от потърпевшия в общ размер на 10 290 лв., които не са възобновени.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.
 Майстори излъгаха стара двойка от Русе
Майстори излъгаха стара двойка от Русе

Поискали им 10500 лева за ремонт на покрив, който коствал 4500 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР