Повдигнаха обвинение на командира на пожарникарите, гасили пожара в мола

...
Повдигнаха обвинение на командира на пожарникарите, гасили пожара в мола
Коментари Харесай

Съдят командира на пожарникарите, гасили пожара в Кемерово

Повдигнаха обвиняване на командира на пожарникарите, гасили пожара в мола в съветския град Кемерово, при който починаха 64 души. Обвинението против Сергей Генин е за проявена немарливост при изпълняването на отговорностите му.

Според следствието дейностите на Генин са довели до гибелта на най-малко 37 души, които по време на пожара са се намирали в киносалоните на четвъртия етаж на мола.

" Пожарникарите са изгубили скъпо време, което е могло да бъде употребявано за избавление и евакуация на хора ", оповестиха от следствения комитет, представени от РИА Новости.

Според съветските управляващи Генин е пренебрегнал информация за по-кратък път до хората в киносалоните.

Един от очевидците споделя, че съобщил на Генин, че във втория киносалон на четвъртия етаж има доста хора, включително деца, и показал разположените директно до западния вход стълби като най-краткия път до киносалона. Генин обаче пренебрегнал тези сведения и не ги сверил с план-схемата на мола. Вместо това той насочил пожарникарите към по-отдалечени стълби в югоизточната част на постройката.

Стигайки до четвъртия етаж, пожарникарите се натъкнали на заключена врата и се върнали до стълбите до западния вход, по които се качили на четвъртия етаж.

Домът на Сергей Генин е обискиран. Предстои той да бъде арестуван.

От Министерството на изключителните обстановки обаче оповестиха пред ТАСС, че Генин е работил строго по правилник, а дали има виновност ще стане ясно в съда.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР