Повдигнаха обвинение на бивша санитарка от Университетската болница в заради

...
Повдигнаха обвинение на бивша санитарка от Университетската болница в заради
Коментари Харесай

Мярка подписка за санитарка, присвоила си 4 200 лева от починал от COVID пациент

Повдигнаха обвиняване на някогашна санитарка от Университетската болница в поради това, че е употребила дебитна карта на пациент. Тя е изтеглила от банкомат в града без неговото единодушието 4 200 лв.. Това оповестиха през днешния ден от Апелативната прокуратура в Пловдив.
Извършеното действие съставлява тежко съзнателно закононарушение по смисъла на чл.93, т.7 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 2 до 8 години. Предвид събраните при следствието доказателства за осъществяването на закононарушението от обвинената и неналичието на действителна заплаха тя да се укрие или да извърши друго закононарушение при привличането й като обвинена е взета мярка за неотклонение " Подписка ".
 Вижте по какъв начин източват парите ни от дебитните карти Вижте по какъв начин източват парите ни от дебитните карти
Банковите ни сметки могат да бъдат източвани, въпреки и с дребни суми, до момента в който дебитните и кредитните карти са в джоба ни. Схемата не е нов...
Както стана ясно по-рано през днешния ден, санитарката е на 56 години и към този момент е уволнена дисциплинарно и предадена на правораздаването. Според събраните в началото улики излиза наяве, че тя си е разрешила да открадне дебитна карта на обречен на смърт от COVID-19 пациент и да изтегли от нея към 3 200 лв.. По-късно стана ясно, че сумата е с 1 000 лв. повече. Грозната преживелица се разиграла в първите дни на новата година в интензивното поделение на Университетската болница в Стара Загора.
66-годишният Д.А. от новозагорското село Пет могили бил настанен в болничното заведение с тежката диагноза на 15 декември м.г. При хоспитализацията той взел със себе си персонални документи, измежду които и дебитни карти - своята и на брачната половинка си. За по-сигурно записал пин-кодовете на картите на листче, което скътал измежду другите си документи. За страдание, положението на мъжа се вложило и той бил изместен в интензивното поделение в края на годината. Впоследствие се наложило да бъде интубиран и умрял на 5 януари. Освен от скръбната новина, околните на Д.А. били попарени от още една вест - в деня на погребението те открили, че от дебитната карта на брачната половинка на умрелия, която била в него, са изтеглени от незнаен човек към 4200 лв..
Синът на Д.А. подал тъжба във Второ полицейско ръководство в Стара Загора. В хода на следствието било открито, че от картите са направени няколко транзакции във времето сред 30 декември и 5 януари, а уликите водели към санитарката в отделението, където умрял мъжът от село Пет могили. След като изтеглила парите, тя върнала картите при документите на умиращия евентуално с вярата, че неналичието им няма да бъде открита скоро. След като била разкрита, дамата в началото била арестувана за 24 часа, по-късно - освободена. Разследването по случая продължава под управлението на Окръжната прокуратура в Стара Загора.
" Събираме още доказателства, чакаме да получим видеозаписите от терминала, от който са теглени парите. Когато бъдат събрани задоволително доказателства, дамата незабавно ще бъде привлечена към наказателна отговорност и прокуратурата ще реши каква мярка за неотклонение да й бъде наложена ", сподели пред " " окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов малко преди да пристигна формалното известие, че М.Х. към този момент е повдигнато обвиняване и наложена мярка за неотклонение " Подписка ".
 Как да разберете, че ви крадат пари от картата Как да разберете, че ви крадат пари от картата
  Много хора стават жертви на нарушители, които сканират информация от техните карти благодарение на специфични устройства (скиминг)...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР