“Поучително е да видим как се развива една индустрия, която

...
“Поучително е да видим как се развива една индустрия, която
Коментари Харесай

Караджов от откриването на TRUCK EXPO в Пловдив: 125 млн. ще отидат за изграждане на зарядни станции

“Поучително е да забележим по какъв начин се развива една промишленост, която всяка година бележи ново ходило на софтуерното си развиване. В това отношение е още по-предизвикателно за мен, като представител на изпълнителната власт, тъй като ние изоставяме с регулациите Всяка година научаваме доста от промишлеността и би трябвало да намерим метод да контролираме това развиване. Умните коли и транспортни средства изискват доста по-добри пътища, доста по-добра инфраструктура, само че и нови регулации, които да минимизират произшествията на пътя. Както споделих, технологиите несъмнено, изпреварват регулациите “, уточни министърът на районното развиване и благоустройство Гроздан Караджов, който откри ревюто на Международното ревю за товарни коли, рейсове и профилирани транспортни средства TRUCK EXPO 2022. Форумът ще продължи три дни и се организира на откритите площи на територията на Международния панаир.

Министър Караджов акцентира, че софтуерното развиване изпреварва държавните регулации и дейности и акцентира, че бъдещето е в електрическите транспортни средства.

„ Очевидна е потребността от от ден на ден и гъста мрежа от зарядни станции. В това отношение Министерство на регионалното развитие към този момент в предходния програмен интервал е финансирало построяването на над 200 зарядни станции. Важно е тази самодейност да продължи и по тази причина в новата стратегия от 2021 до 2027 година са планувани, от които 125 милиона са за зарядна инфраструктура “, уточни министърът.

Караджов добави, че по Националния проект по възобновяване и резистентност се планува за зелена подвижност да бъдат предоставени още 100 милиона лв., посредством които ще се финансират интегрирани планове за резистентен градски и междуградски превоз в 40 общини. С тях ще се извършват ограничения за доставка на транспортни средства за публичен превоз с нулеви излъчвания, създаване на зарядни станции към тях и интелигентните транспортни системи, с които те са свързани.

Пример за подобен план е Градската железница на Пловдив, като по плана ще бъдат закупени електрически влакове.

Още една регулация за създаване на инфраструктура за електрически автомобили ще бъде заложена в Наредбата за обмисляне и планиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии, върху чиито промени сега работи Министерство на регионалното развитие. В редактираните текстове се планува в новите здания за публично разискване с повече от 10 паркоместа, минимум едно на всеки пет да се оборудва със зарядна точка за електрически транспортни средства.

„ Вярвам, че всички тези ограничения и паричните средства за тях са дребна стъпка към общата посока, в която бизнесът, страната и хората, желаеме да вървим. Това е съвременна, сигурна и безвредна инфраструктура за чиста околна среда. Очаквам с неспокойствие да видя предложенията на автомобилната промишленост в тази посока “, уточни Караджов и откри публично форума.

На него ще бъдат показани най- модерните камиони, рейсове и профилирани транспортни средства на водещите международни марки. Изложението се организира за 5-и път и е най-голямото събитие в бранша на тежката автомобилна промишленост у нас. Организатор на форума е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП).

„ Пловдив е бързо възходящ промишлен център, има чудесна панаирна инфраструктура, а местоположението му обезпечава бърз и елементарен достъп на хора и компании от цялата страна и района “, споделят уредниците от ААП като пояснение за какво са избрали Пловдив за ревюто.

Във форума ще вземат участие водещите международни марки тежкотоварни коли, като Военноморски сили TRUCKS, DAF, FORD TRUCKS, ISUZU, IVECO, MERCEDES-BENZ, RENAULT TRUCKS, SCANIA, VOLVO TRUCKS. Очаквайте най-новите модели, технологии и съоръжение в категория N1, както и от производителите на ремаркета и полуремаркета SCHMITZ CARGOBULL, MEGA, KOGEL, MEILLER, KNAPEN, DOLL, WEKA, HUFFERMANN, SCHWARZMULLER, OZ TREYLER, LAMBERET, хидравлични системи за товарни коли, съоръжение и екипировка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР