Потвърждават се прогнозите за значителни валежи от дъжд, обилни снеговалежи,

...
Потвърждават се прогнозите за значителни валежи от дъжд, обилни снеговалежи,
Коментари Харесай

Код оранжево и код жълто за дъжд, сняг и силен вятър утре

Потвърждават се прогнозите за обилни превалявания от дъжд, значителни снеговалежи, мощен вятър, виелици и преспи през идващите дни. Причината – транспорт на по-студен въздух от североизток и средиземноморски циклон, който ще премине през Балканите.

През нощта облачността ще продължи да се усилва и до сутринта ще обхване цялата страна. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, който на следващия ден ще се усили, изключително в източните региони от страната.

Максималните температури значително ще се намалят и ще бъдат от 3 до 8 градуса, в София – към 2°. Ще стартират превалявания от дъжд, които със захлаждането ще минават в сняг. Ще натрупа и снежна завивка.

По-значителни по количество ще са преваляванията на следващия ден в Южна България и в планините, а през нощта против понеделник и в Източна България, където ще има виелици и снегонавявания.

Лоши условия за туризъм в планините . Ще бъде облачно, с превалявания от сняг, в доста региони интензивни. Ще бъде и доста прохладно, със мощен югоизточен вятър и ще има виелици. Опасността от лавини отвън обработените писти в ски курортите е огромна.

С превалявания, тук-там интензивни, ще бъде и на всички места на Балканите . Температурите ще се намалят, по-съществено в северната половина от полуострова.

Застудяването у нас ще продължи и през новата седмица. В понеделник сняг ще вали към момента в източната половина от страната и в планинските региони.

Ще се задържи прохладно, в източните региони с краткотрайно мощен северен вятър. Остават и изискванията за виелици и навявания в Източна България и планините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР