Потвърждаваме отново волята си да има редовно правителство и ще

...
Потвърждаваме отново волята си да има редовно правителство и ще
Коментари Харесай

Корнелия Нинова постави на масата условията на БСП за съставяне на правителство

Потвърждаваме още веднъж волята си да има постоянно държавно управление и ще поставим всички старания, само че не участваме в подмолни сделки . Ще продължим да се борим против задкулисието, разгласи на брифинг водачът на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова.

Журналистка: Дали Българска социалистическа партия ще се отърси от топузите, които я дърпат към дъното?
" С извънредно любознание открих, че цяла България е загрижена за Българска социалистическа партия. От ляво и дясно, от изток и запад, от небогати и богати, от ща...

Очакваме мандатоносителя " Продължаваме промяната " да свикат лидерска среща на 4-те партии, с цел да почистим противоречивите въпроси и да надградим експертните, уточни тя. По думите ѝ са останали противоречиви въпроси след извършените договаряния.

" Да се приготви документално съдружно съглашение, с ясно написани задължения по дати и по месеци ", добави Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата влезе и в още детайлни претенции: "

Тя добави, че подобен план на съдружно съглашение би трябвало да мине през Националния съвет на Българска социалистическа партия .

" При нас такива решения не се вземат нито от ръководителя, нито от работни групи. Сред като получим плана за съдружно съглашение, привикваме другата седмица присъствен Национален съвет, по-късно ще се разискват постове ", разясни водачът на Българска социалистическа партия.
Има ли бомби със закъснител в бъдещата коалиция?
Вече втора седмица четирите парламентарно показани партии - „ Продължаваме промяната “(ПП), „ ИТН “...

". Тези имена не са обсъждани вътре в партията, а ние сме групировка с ред и правила. От едно писмо излезе информация че 4-те партии сме се договорили за ротационен принцип на ръководителя на Народното събрание и аз ще съм първият. Това изрично не дава отговор на истината ", сподели още Корнелия Нинова.

Същевременно пред публицисти Андрей Гюров от " Продължаваме Промяната " съобщи, че партиите може да подпишат съдружно съглашение още преди утрешния старт на Народното събрание. Относно оповестената в медиите информация за структурни промени в Министерски съвет и ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров сподели, че това на този стадий не може да разяснява.

Относно възможна ротация на ръководителя на Народното събрание, Гюров уточни, че това е концепция, която работи на други места. " Тук по-важно е, кои са хората, които биха взели участие в тази ротация. На този стадий това е към момента концепция, която се разисква ", сподели той.

Александър Дунчев, лидер на листата на " Да, България! " в Смолян и представител на " Демократична България " в бъдещия парламент, разяснява пред публицисти, че са " отвън договарянията ".

" Толкова са огромни и разнопосочни ползите, че те се договарят на политическо равнище, ние на програмно равнище постигнахме консенсус с сътрудниците от всички партии ", добави Дунчев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР