Потвърдиха присъдата на жена за жестоко убийство.Това съобщиха от пресцентъра

...
Потвърдиха присъдата на жена за жестоко убийство.Това съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Жена, удушила баба, влиза зад решетките

Потвърдиха присъдата на жена за грубо ликвидиране.

Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив, написа novini.bg.

Върховният касационен съд потвърди решението на Пловдивския апелативен съд, с което подсъдимата Донка П. е наказана на 29 години отнемане от независимост.

Тя е приета за отговорна в осъществяване на ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод.

На 1 февруари 2017 година Донка удушила 84-годишна жена в село Дълбок извор, община Първомай, като по-късно направила кражба на движимости от вкъщи на пенсионерката.

Съдът удостовери и компенсациите на околните на потърпевшата в размер на общо 40 000 лв..

Върховните магистратите отхвърлиха като неоснователна жалбата на служебния бранител на Донка П., в която се твърди, че по делото са позволени основни процесуални нарушавания с оглед недопускане на експертизи, касаещи вменяемостта на обвинената.

По делото има такава експертиза, заключението на която е, че Донка е вменаяема и схваща в какво е упрекната.

Още повече, че тя е признала виновността си, както пред Окръжен съд - Пловдив по този начин и пред Апелативен съд-Пловдив.

Върховният касационен съд приема, че Донка П. е направила убийството по изключително непосилен за потърпевшата метод, защото душенето на потърпевшата е траяло 20-25 минути.

Според съда държанието на подсъдимата е лишено от всякаква благосклонност и съпричастие. Проявената от нея изключителна свирепост, гняв и озлобление при убийството на потърпевшата, характеризират подсъдимата като човек, демонстриращ свирепост.

Пред тип това, както и предходните пет осъждания на Донка П., Върховният съд приема, че вярно апелативните съдии са възприели правната подготовка на осъщественото нея закононарушение при изискванията на рисков рецидив и са постановили 25 години отнемане от независимост за убийството, което са нараснали с 4 години и следва подсъдимата да излежи едно общо най-тежко наказване от 29 години затвор.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР