Потвърдиха присъдата на жена за жестоко убийство, съобщиха от пресцентъра

...
Потвърдиха присъдата на жена за жестоко убийство, съобщиха от пресцентъра
Коментари Харесай

Вкараха в затвора жена, удушила баба

Потвърдиха присъдата на жена за грубо ликвидиране, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив, написа novini.bg.
Върховният касационен съд удостовери решението на Пловдивския апелативен съд, с което подсъдимата Донка П. е наказана на 29 години отнемане от независимост.
Тя е приета за отговорна в осъществяване на ликвидиране с особена свирепост и по изключително непосилен за потърпевшата метод.
На 1 февруари 2017 година Донка удушила 84-годишна жена в село Дълбок извор, община Първомай, като по-късно направила кражба на движимости от вкъщи на пенсионерката.
Съдът удостовери и компенсациите на околните на потърпевшата в размер на общо 40 000 лв..
Върховните магистратите отхвърлиха като неоснователна жалбата на служебния бранител на Донка П., в която се твърди, че по делото са позволени основни процесуални нарушавания с оглед недопускане на експертизи, касаещи вменяемостта на обвинената.
По делото има такава експертиза, заключението на която е, че Донка е вменаяема и схваща в какво е упрекната.
Още повече, че тя е признала виновността си, както пред Окръжен съд - Пловдив по този начин и пред Апелативен съд-Пловдив.
Върховният касационен съд приема, че Донка П. е направила убийството по изключително непосилен за потърпевшата метод, защото душенето на потърпевшата е траяло 20-25 минути.
Според съда държанието на подсъдимата е лишено от всякаква благосклонност и съпричастие. Проявената от нея изключителна свирепост, гняв и озлобление при убийството на потърпевшата, характеризират подсъдимата като човек, демонстриращ свирепост.
Пред тип това, както и предходните пет осъждания на Донка П., Върховният съд приема, че вярно апелативните съдии са възприели правната подготовка на осъщественото нея закононарушение при изискванията на рисков рецидив и са постановили 25 години отнемане от независимост за убийството, което са нараснали с 4 години и следва подсъдимата да излежи едно общо най-тежко наказване от 29 години затвор.
Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР