Потвърдиха осъдителната присъда на ръководителя на Напоителни системи в Шумен

...
Потвърдиха осъдителната присъда на ръководителя на Напоителни системи в Шумен
Коментари Харесай

Потвърдиха осъдителната присъда на шефа на Напоителни системи в Шумен

Потвърдиха неоправдателната присъда на ръководителя на " Напоителни системи " в Шумен за умишлена занемареност.

Това се случи на третото подред въззивно произвеждане и второ във връзка с проверяваната присъда, която е сложена от Шуменския областен съд.

На 17 юни състав на Апелативния съд във Варна е удостоверил неоправдателната присъда на Юлиян В., която е сложил Шуменският областен съд от 12 февруари 2018 година, като отчасти я е изменил.

Първата правосъдна инстанция призна Юлиян В. за отговорен за продължавано закононарушение, с което е ощетил " Напоителни системи " ЕАД с общо 49 003 лв..

Окръжният съд в Шумен му наложи наказване 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период. С присъдата на първата правосъдна инстанция шефът бе лишен от право да заема държавна или социална служба за 2 години. С решението си от 17 юни тази година обаче Апелативният съд анулира тази мярка.

Припомняме, правосъдната сага на наказания началник на хидротехническия регион Шумен към " Напоителни системи " ЕАД - клон Черно море стартира, откакто от август до 13 септември 2013 год. в землището на село Михайловски и село Памукчи той не положил задоволително грижи за язовир " Нови пазар 1 ".

Юлиян В. наредил на пазача на язовира да изпусне водата, с цел да улесни нерегламентиран икономически лов на риба, с което предизвикал обилни вреди на " Напоителни системи ". По това време в язовира е имало близо 500 000 куб. метра вода за 49 003 лв., а в края на посочения интервал водата била едвам 5000 куб. метра.

Решението на Апелативния съд предстои на касационна инспекция. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР