Потвърдиха имената на зам.-председателите на СОС и шефовете на комисии. От

...
Потвърдиха имената на зам.-председателите на СОС и шефовете на комисии.
От
Коментари Харесай

Вили Лилков: Има его в политическите партии кой ще има повече председателски места

Потвърдиха имената на зам.-председателите на СОС и шефовете на комисии.

" От ПП-ДБ-СС си направиха отказ за председателско място в още една от комисиите и се получи по този начин, че спрямо първичното предложение към тях да имат 6 комисии като ръководители, всъщност в момента са единствено с 2 комисии, само че това е техен избор. От 14 комисии 6 не са малко и считам, че позволиха неточност ", коментира проф. Вили Лилков от " Синя София "  в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той уточни, че има его в политическите партии кой ще има повече председателски места и би трябвало всичко да улегне, с цел да може да работят дейно.

" Бюджетът би трябвало да бъде прегледан колкото се може по-бързо и да бъде усъвършенстван. Аз имам доста рецензии, правили сме оферти. Още на 8 декември от " Синя София " дадохме на зам.-кмета по финансите и на групата на ПП-ДБ-СС нашите 109 оферти. Внесохме към този момент 10 отчета с искане за решения. Имаме доста работа. Ако сме доброжелателни и градивни, ще намерим решение. Около 10% от времето изхвърча във въздуха ", разяснява проф. Лилков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му нощният превоз е екстра, която София не може да си разреши, защото линиите се употребяват малко и общината е на загуба. Проф. Лилков означи, че в рамката на приходите на Столична община делът на тези, които са от лична активност, е доста дребен.

" Много е елементарно да получаваш пари от налози и такси и да занемариш мениджърската активност ", добави проф. Лилков.

На въпрос има ли проект за излекуване на " Топлофикация ", той отговори, че общината би трябвало дружно с страната да си показа отговорността. 

" Топлофикация " се управлява от цената на парното и цената на газа. И двете цени се дефинират от страната. Получава се по този начин, че цяла България заплаща парното на софиянци. Не съм надалеч от идеята държавата да поеме " Топлофикация " и тя да не е общинска ", съобщи проф. Лилков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР