Потвърдено е заболяването антракс на 45-годишен овцевъд и животни във

...
Потвърдено е заболяването антракс на 45-годишен овцевъд и животни във
Коментари Харесай

Потвърдиха антракс при 45-годишен овцевъд и във ферма в Разградско

Потвърдено е болестта антракс на 45-годишен овцевъд и животни във фермата му в разградското село Трапище. Това оповестиха от Апелативна прокуратура във Варна, откакто сътрудниците им от Районната в Разград разпоредиха инспекция и уединяване на заболелия собственик в болничното заведение.

До момента във фермата му, където се отглеждали 560 животни, има умряли към този момент 10 овце. Първоначално са били взети проби единствено от две от тях, които били негативни. Междувременно и овцевъдът посочил признаци на болестта и е признат в болница. Той обаче си тръгнал, което наложило да бъде спретнат с предписание на прокуратурата.

Прокуратурата в Разград разпореди на шефа на болничното заведение „ Свети Иван Рилски “ да извърши пълномощията си по Закона за здравето за наложителната изолираност в болнично заведение на овцевъда, инфектиран с кожната форма на антракс.

От полицията в Лозница и Разград са съдействали за привеждането на пациента в болнично заведение при съблюдаване на всички ограничения за сигурност и сигурност, с цел да не се допусне заразяване с антракс и на други лица, допълват от прокуратурата. От там прецизират, че пробите на други две животни са позитивни за заболяването, както и проучванията, направени на фермера.

Проверката на прокуратурата продължава. Издирват се контакти лица с болния мъж и животните във фермата му.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР