Потвърдените заявления от български граждани за гласуване в чужбина на

...
Потвърдените заявления от български граждани за гласуване в чужбина на
Коментари Харесай

Над 50 хил. подадени заявления за гласуване в чужбина, половината – в Турция

Потвърдените заявки от български жители за гласоподаване в чужбина на вота на 2 октомври са 50 865, излиза наяве от информацията, поместена на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК). 

Срокът за подаване на електронно заявление за гласоподаване в секция отвън страната изтече в 24:00 часа българско време на 6 септември 2022 година

Най-активни в желанието си да заявят своето желание да гласоподават на предварителния избор през октомври са били българските жители от Турция – малко над 26 хиляди от тях са подали заявление за гласоподаване в секция отвън страната. 

На второ място по брой заявки се подрежда Англия с 4872, следвана от Германия – с 4448, Съединени американски щати – 2271, Испания – 2127, Нидерландия – 1246.

На изборите през април 2021 година желанието си да гласоподават в чужбина обявиха над 87 хиляди български жители. Три месеца по-късно на изборите през юли броят на заявките за гласоподаване отвън страната спадна до малко повече от 71 хиляди

На последните избори на 14 ноевмври желанието си да гласоподават в секция в чужбина обявиха още по-малко български жители – едвам 56 хил.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР