Потвърдените случаи на коронавирус в Африка надхвърлиха 2 милиона, а

...
Потвърдените случаи на коронавирус в Африка надхвърлиха 2 милиона, а
Коментари Харесай

Случаите на COVID-19 в Африка надхвърлиха 2 милиона

Потвърдените случаи на ковид в Африка надвишиха 2 милиона, а здравни чиновници предизвестяват за начало на второ мощно разпространяване на болестта, съобщи Асошиейтед прес.
Африканският център за надзор и предварителна защита на заболяванията (АЦКПБ) сподели, че на континента към този момент са регистрирани над 2 милиона заразявания и над 48 000 смъртни случая от COVID-19, предава Българска телеграфна агенция.
Специалисти предизвестяват за заплаха от "умора от защитните ограничения " в Африка, откакто страните смекчават рестриктивните мерки, с цел да облекчат компликациите за своите стопански системи.
Директорът на АЦКПБ Джон Нкенгасонг изрази паника тази седмица, че носенето на маски понижава, и дефинира това като рисково.
В няколко африкански страни броят на доказаните случаи на ковид е шестцифрен. Начело е Южна Африка с над 750 000 заразявания, следвана от Мароко с над 300 000, Египет с над 110 000 и Етиопия с над 100 000. Най-новият мотив за паника идва от Кения, където има ново внезапно нарастване на заразяванията.
В Африка от началото на пандемията са направени близо 20 милиона теста за ковид. Недостатъчното проби обаче значат, че същинският брой на случаите е незнаен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР