Потвърдените случаи на COVID-19 за последното денонощие у нас са

...
Потвърдените случаи на COVID-19 за последното денонощие у нас са
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 във Варна остава под средната за страната

Потвърдените случаи на COVID-19 за последното денонощие у нас са 550. Регистрираните пациенти с диагнозата във Варна и региона за миналия 7-дневен интервал са 103. Нивото на заболеваемост е 21.98 на 100 хиляди души при приблизително за страната 27.20 на 100 хиляди души. Промяната за седмичния интервал регистрира намаляване от близо % по отношение на предходните 7 дни. В области като Кюстендил обаче се регистрира покачване от 300%. Това демонстрират данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания, научи Moreto.net.

Сред областите с по-голям брой регистрирани случаи у нас са Силистра, Русе, Стара Загора, Бургас, София.

Общо за страната към днешна дата има регистрирани 550 нови случая. Броят на направените проби е 3383. В лечебни заведения към днешна дата се лекуват близо 300 души. От тях 20 души са в интензивно поделение. Повечето от тях са възрастни хора или пациенти с хронични болести.

Не всички проби през първите дни дават резултати, предизвестяват експертите. Вече няма загуба на подушване. Основни признаци са мощно главоболие, зной и болки в гърдите, сълзене на очите, и температура.

Заради нарастването на случаите в някои области ще се ускори филтъра в детски градини, ясли и учебни заведения. Медицинските лица и учителите ще наблюдават за прояви на признаци и деца ще бъдат връщани при потребност, написа „ 24 часа “. Указанията са изпратени от Столичната районна здравна ревизия до шефове на учебни заведения и детски градини.

“Специално внимание следва да се обръща на ежедневното наблюдаване на здравословното положение на децата ”, гласят инструкциите.

На места преподаватели и учебни шефове стартират да обмислят въвеждане на онлайн образование.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР