Потвърдените проби за коронавирус са на хора предимно от областите

...
Потвърдените проби за коронавирус са на хора предимно от областите
Коментари Харесай

Три деца са дали положителна проба за COVID-19


Потвърдените проби за ковид са на хора най-вече от областите София и Монтана, където пациентите са контактни на първото семейство, което беше записано като случай в „ Пирогов”. Това съобщи на постоянен брифинг началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски, заяви Нова телевизия.

Три деца на възраст 4, 7 и 11 години са били контактни с заболели по тази причина също са в болница. "Те не са заболели, нямат признаци, контактни са. Дали са позитивни проби. Положителните ще си седят под карантина у дома, единствено в случай че имат признаци с над средно-тежно положение ще са в лечебни заведения. Две деца са в болница като контактни лица, тъй като родителите им са в болница ", сподели още той.

Мутафчийски изясни, че всеобщо се нарушава карантината у нас. Според него всички страни са реагирали доста съответно, в това число и България.

Той заяви, че всички близки на умрялата жена, която бе първият регистриран смъртен случай от ковид у нас, са под карантина. "Няма кой да погребе дамата, 11 души от семейството й са под карантина ", уточни Мутафчийски.

По думите му една от аргументите за разрасналата се зараза в фамилията в "Пирогов " е било тържество, където са участвали 24 души, 11 от тях са потвърдени с ковид, плюс двамата болни - едната умря, другият се намира в сериозно положение. "Лично разговях с дъщерята на умрялата, персонално съм я уведомил за лицата, които са излезли позитивни за ковид. Починалата жена няма кой да я погребе, тъй като всичките са под карантина - тя е оставена в камера, като изтече карантината, околните ще могат да я погребат. Международната процедура в това отношение е болните да бъдат под строга карантина, точно пропуските в карантината, които се следят – незадоволително проявена съвест, дават съображение да предложим на държавното управление да изработят незабавни механизми за надзор ", добави Мутафчийски, представен от БГНЕС.

Междувременно стана ясно, че чиновниците на „ Пирогов “, контактували с жертвата на ковид, са под домашна карантина.

134 000 са към този момент случаите на ковид в света, 4983 са смъртните, възобновени са 70 000 души. Възрастовият диапазон на инфектираните в международен мащаб е от 4 до 77 годишна възраст.

България записва за едно денонощие 16 случая, Словения - 42, Хърватия - 8, Сърбия - 6, Северна Македония - 2, Румъния - 15, Гърция - 12, Босна и Херцеговина – 4, Албания още 5. Има един умрял от през вчерашния ден в Албания. Италия задмина 15 000 случая, Иран остава на второ място с 10 000 случая от страните отвън Китай, в Северна Корея са близо 8000. В Испания към този момент са над 3000, Франция - 2800, Германия - 2700, Съединени американски щати - 1700, Швейцария - 868, Норвегия - 800, Япония - 691, Швеция - 687. Динамиката е в цяла Европа. В Китай записаха единствено 21 случая, което е невиждано от началото на оповестената зараза там. А в Европа няма наклонност даже за задържане броя на случаите.


Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР