Потвърдени са взетите от Районен съд – Русе мерки за

...
Потвърдени са взетите от Районен съд – Русе мерки за
Коментари Харесай

Остават в ареста двама мигранти без документи, опитали да пресекат границата

Потвърдени са взетите от Районен съд – Русе ограничения за неотклонение задържане под стража във връзка с двама обвинени с неустановена идентичност, представящи се за жители на Мароко, пробвали да пресекат границата.

На 26.05.2023г. към 20:30 часа румънски граничен служител на реда забелязал две лица, движещи се сред изчакващите за инспекция камиони. При разпореждане да спрат, мъжете прескочили оградата на граничната зона и създали опит да се укрият в зелената растителност. След задържането им, се оказало, че нямат документи за идентичност. Представили се като марокански жители, които пътували от Турция към Румъния под ремарке на товарен автомобил, без знанието на лидера. Русенската прокуратура им повдигнала обвиняване за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ създали опит да излязат през границата на страната без позволение на надлежните органи.

Според въззивните магистрати, Районен съд - Русе вярно е решил и е взел във връзка с обвинените мярка задържане под стража. Лицата са влезнали незаконно в България без документи за идентичност, нямат непрекъснат адрес и средства за прехранване. Това води до извода, че е налице извънредно висок риск, в случай че във връзка с тях не бъде взета най-тежката мярка за процесуална насила, да се укрият или извършат закононарушение, обвързвано с овакантяване територията на страната по нерегламентиран за това ред. Възраженията на бранителя, че в ареста непознатите жители нямали опция да изповядват необезпокоявани вярата си, са отхвърлени и от двете инстанции с претекста, че всяка мярка за неотклонение съдържа по формулировка ограничавания, които са неизбежни, само че оправдани. И другото искане да се приложи „ настаняване в дом за бежанци при непоколебим режим “, също е счетено от съда за безпричинно, защото такава мярка липсва в Наказателно-процесуалния кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР