Потвърдена от Пловдивския апелативен съд присъда за фалшиви банкноти е

...
Потвърдена от Пловдивския апелативен съд присъда за фалшиви банкноти е
Коментари Харесай

Окончателно: ВКС потвърди присъда на пловдивчанин, пазарувал с фалшиви столевки

Потвърдена от Пловдивския апелативен съд присъда за подправени банкноти е оставена в действие от Върховния касационен съд. Подсъдимият е наказан на 2 години и 8 месеца отнемане от независимост условно с 4 години изпитателен период. Той е приет за отговорен от Окръжен съд – Пловдив за  това, че на 20 ноември 2020 г в гр. Пловдив, е прокарал в послание четири броя подправени  банкноти с номинал от 100 лв., като е знаел, че са неистинен.       
Прочетете още
Подсъдимият решил да прокара в послание подправените банкноти, като закупи с тях артикули от търговски обект. Избрал такива артикули, които разрешават връщането им в избран период, против което ще получи от комерсиалния обект към този момент същински пари, представляващи себестойността на върнатите движимости. В осъществяване на проекта си на 20.11.2020 година мъжът с букви И. Я.  отишъл в огромен хипермаркет и избрал измежду стоките два броя кварцови печки и две парочистачки, всички артикули на обща стойност 342,87 лева За тези артикули той заплатил на касата с четири броя неистинен парични знаци, всяка от тях с номинал от по 100 лв. и прибрал рестото. При отчитане на оборота обаче от магазина открили съществуването на 4 подправени банкноти от по 100 лв. и се обадили в полицията. На 04.12.2020 година, подсъдимият  заедно с баба му, се отправили към същия магазин, с цел да върнат част от купените артикули. В магазина влезнала единствено старата жена, а внукът  останал да я чака извън. Тя  показала касовата записка и поискала да върне две парочистачки и да й дадат парите за тях. От управата на магазина се свързали с полицията и на място пристигнали полицейски чиновници. Те отвели подсъдимият и при персоналния обиск у него, в портфейла му, са открити  две банкноти от по 100 лева с идентични номера като тези, предадени от чиновниците на магазина.

Върховният касационен съд, пред който подсъдимият апелира условната си присъда, като упорства за намаляването й, приема, че вярно окръжният и апелативният съд, са счели, че е налице превес на смекчаващите условия при установяване на наказване „ отнемане от независимост “, в размер на 2 години и 8 месеца, което е покрай вероятния най-малко. Върховен касационен съд не намира съображение за в допълнение намаляване на наказването, защото това би било несъобразено със повишената социална заплаха на инкриминираното действие.

           
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР