Потвърдена е смъртта на 11 души, а най-малко 33-ма остават

...
Потвърдена е смъртта на 11 души, а най-малко 33-ма остават
Коментари Харесай

11 загинали и над 30 изчезнали след урагана Агата в Мексико

Потвърдена е гибелта на 11 души, а минимум 33-ма остават в неопределеност, откакто ураганът " Агата " връхлетя Мексико, оповестиха локалните управляващи.

По данни на Националния център за ураганите на Съединени американски щати (NHC) бурята е навлязла на сушата по тихоокеанското крайбрежие на Мексико в понеделник и е най-силната от началото на воденето на регистрите през 1949 година

Ураганът провокира проливни дъждове и смъртоносни наводнения.

" Има 33-ма души, които се водят изчезнали, и 11 смъртни случая главно в горната част на крайбрежието ", съобщи губернаторът на щата Оахака Алехандро Мурат.

Според службата за гражданска отбрана на Оахака, двама души на възраст 18 и 21 години са починали при сриване на част от рид в община Санта Катарина Ксанагия.

Друга жена е починала, а синът ѝ е бил ранен при свлачище в Ллано дел Чилар, оповестиха от службата.

„ Агата ” доближи сушата покрай Пуерто Анхел в Оахака като вихър от второкласен - втората най-ниска по петстепенната канара, с ветрове със скорост 165 км/ч.

Мексико постоянно е връхлитано от тропически стихии както по тихоокеанското, по този начин и по атлантическото си крайбрежие, нормално сред месеците май и ноември.

Най-смъртоносната стихия, връхлетяла Мексико през предходната година, беше ураганът от категория 3 " Грейс ", който умъртви през август 11 души в източните щати Веракрус и Пуебла. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Мексико сити / Мексико
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР