Потушен е пожарът, възникнал в буферния паркинг на метростанция Васил

...
Потушен е пожарът, възникнал в буферния паркинг на метростанция Васил
Коментари Харесай

Кола горя на буферния паркинг на столичната метростанция „Васил Левски“

Потушен е пожарът, зародил в буферния паркинг на метростанция " Васил Левски " в София тази заран. Запалил се е автомобил с газова уредба, предава БНР.

Заради случая за малко беше затворен бул. " Драган Цанков ", придвижването към този момент е възобновено.

От Пожарната прецизираха, че става въпрос за лек автомобил с газова уредба, който е бил паркиран на равнище " – 3 " на буферния паркинг. След като собственичката, която е паркирала колата, е забелязала, че от него се издига пушек, е отдалечил автомобила и подала сигнал.

Заради запалилата се кола на място бяха изпратени 3 екипа на столичната Пожарна.

Пожарникарите погасиха огъня, а бул. " Драган Цанков " остана затворен за към половин час. Към 10:00 часа ситуацията към този момент е нормализирана, а специалисти на Пожарната ще огледат колата, с цел да открият точната причина за него.

Пред БНР Румяна Милова - шеф на Дирекция " Паркиране и подвижност " в Центъра за градска подвижност, успокои, че ситуацията е овладяно и няма никакви проблеми с останалите коли. Тя изясни какво се е случило:

" Една дама паркира на трето равнище автомобила си, само че при паркирането вижда, че под капака излиза дим и самата тя преценя, че евентуално ще стане проблем. Затова изтегля автомобила малко напред преди да слезе от него. На колата е изгоряла предната част. Противопожарната система се е задействала незабавно. Извикана е пожарна. Пожарът е овладян ".

Милова уточни, че колата е била с газова уредба, само че не е била паркирана на специфичните места. Тя обърна внимание, че на този паркинг има специфични пространства за коли с газови уредби и прикани хората да употребяват тази опция.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР