Потушен е големият пожар в автоморга край Ямбол. Няма завишени

...
Потушен е големият пожар в автоморга край Ямбол. Няма завишени
Коментари Харесай

Пожарът в автоморга край Ямбол е потушен

Потушен е огромният пожар в автоморга край Ямбол. Няма повишени стойности на нездравословни газове във въздуха над града и околните села. Изясняват се аргументите за пожара и нанесените вреди.

Няма замърсяване на въздуха в Ямбол след огромния пожар в автоморга край града. Един пожарникар е получил леко пострадване по време на гасенето на огъня.

Регионалната лаборатория на Изпълнителна организация по околна среда прави от нощес 24 часови замрвания за нездравословни газове във въздуха.

Не са открити повишени стойности на въглероден диоксид. Единствено леко замърсяване с прахови частити. Днес в 6 и в 11 часа още веднъж е осъществено такова замерване, като още веднъж стойностите са същите, сподели Васил Александров, регионален шеф на област Ямбол.

Стари гуми, пластмасови автомобилни елементи, остатъчни масла и горива повече от 10 часа горяха край Ямбол. 7 пожарникарски екипа се бореха с огъня. След смяна в посоката напразно нощес гъстия пушек се разнесе над жилищните региони и околните села.

Направен е оглед на мястото на пожара. Извършват се инспекции на компанията притежател на автоморгата от Инспекцията по труда. Разследване би трябвало да откри аргументите за пожара.

Автор: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР