Потта се отделя от потните жлези. Състои се от вода,

...
Потта се отделя от потните жлези. Състои се от вода,
Коментари Харесай

Съвети за премахване на миризмата при изпотяване

Потта се отделя от потните жлези. Състои се от вода, урея, соли, мазнини, въглехидрати и минерали. Само по себе си тя не мирише, само че съществуването на бактерии, за които топлата пот е удобна среда, предизвиква мощна и неприятна миризма.

Дезодорантите се разделят на две съществени категории: дезодоранти и антиперспиранти.

Дезодорантът отстрани неприятните миризми - блокира растежа на бактериите. Съдържа бактерицидни съставни елементи: мощен триклозан, фарнезол, който е по-мек от триклозан и не провокира раздразнение, както и алкохол - унищожава бактериите, само че изсушава кожата.

Антиперспирантът също се бори с миризмата и унищожава бактериите, само че също по този начин управлява нарасналото изпотяване: отчасти запушва каналите на потните жлези и предотвратява излизането на влага.

Антиперспирантите работят кумулативно и се употребяват по друг метод от дезодорантите. Антиперспирантът се ползва върху авансово измита и изцяло суха кожа през нощта: телесната температура става по-ниска и дейната съставна част се всмуква по-добре. Сутрин можете да си вземете душ - продуктът няма да се отмие и ще работи дейно.

Антиперспирантите са ефикасни за дълъг интервал от време, вариращ от 24 до 72 часа. Продуктът запушва потните жлези, тъй че е значимо да давате на кожата си отмора най-малко няколко дни в месеца, в противоположен случай може да се появи инфектиране.

Трябва да изберете типа на дезодоранта според от характерностите на тялото, метода на живот и резултата, който е нужен. Ако подмишниците ви останат сухи през целия ден даже при задоволително интензивност, дезодорантът ще е задоволителен.

Дезодорант стик - елементарен за потребление

Продуктът унищожава неприятната миризма и понижава интензивността на потните жлези - образува предпазен филм върху повърхността на кожата, който всмуква влагата и предотвратява намокрянето на подмишниците. Дезодорантът стик е елементарен за потребление, стилен и се побира в чанта.

Кремообразните дезодоранти

Кремообразните дезодоранти са най-деликатните и са изключително известни измежду тези, чиято кожа е склонна към раздразнение.

Продуктът е релативно хипоалергенен, защото не съдържа сгъстители. Икономично се употребява: капка от него е задоволителна за една подмишница. Съставът нормално съдържа доста естествени съставки - продуктът би трябвало внимателно да се грижи за кожата, да я омекотява, да хидратира и да предизвиква регенерацията. Кремът не съдържа алкохол и не изсушава кожата, не предизвика обриви.

Кристален дезодорант

Кристалният дезодорант е изцяло естествен артикул и се състои от калиева стипца. Има изсушаващ, антибактериален, противовъзпалителен, заздравяващ рани, прочистващ и абсорбиращ резултат. В кристала няма алуминиев хидрохлорид, който не се смята за най-безопасния съставен елемент, макар че неговият нездравословен резултат не е научно потвърден.

Солите на безвредния бистър дезодорант не проникват в порите и не се натрупват в тялото. Те предотвратяват размножаването на бактериите и се отърват от неприятните миризми. Кристалът няма да понижи изпотяването, само че ще разреши потта да изсъхне по-бързо на повърхността на кожата: подмишниците ще бъдат сухи и няма да има следи по облеклата.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР