Потресаващи са кадрите с полицейско насилие по време на протестите

...
Потресаващи са кадрите с полицейско насилие по време на протестите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: В предложената актуализация на Бюджет 2021 има смущаващи неща

Потресаващи са фрагментите с полицейско принуждение по време на митингите - това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира ". Тя се разгласи за обективно следствие, съд и понасяне на отговорност от отговорните.

" Единственият метод да се оправим с сходни случаи е да има обективно понасяне на отговорност. Имали сме доста такива случаи, не се е стигнало до действителен резултат ", съобщи Нинова.

Според нея не пречи да има чуване на основния прокурор по тематиката в Народното събрание.
Нинова регистрира, че са били прави за нуждата от актуализация на бюджета, за каквато са призовавали още преди 4 месеца.

" Служебният кабинет постъпва вярно и връща нещата там, където им е мястото - в българския парламент ", съобщи Нинова.

По думите ѝ обаче в препоръчаната от служебния кабинет актуализация на бюджета има смущаващи неща - плануваните средства за здравето на нацията поради коронавирус рецесията и приходите на хората. Според Нинова има задоволително ваксини и няма нужда от закупуването на спомагателни количества. Ваксини са обезпечени за 2022 година и 2023 година, разяснява Нинова като се базира на данни на Министерство на здравеопазването.

Служебният кабинет желае да се провиснал на КЕВР към 17 млн. лв. за санкции за това, че са наказани за свои дейности, разяснява Нинова. 3 млн. лв. са планувани за бонуси на чиновниците в регулатора. Средната заплата в КЕВР е 5000 лева, за какво е всичко това, попита водачът на ГЕРБ.

Корнелия Нинова сподели още, че с повече диалози и с по-малко страст може да се осъществя третият мандат. Тя има подготвеност за диалози с президента Радев, с цел да бъдат доказани служебните министри за постоянен кабинет. Няма да каним министри зад тила на президента Радев. Ако той не е склонен, ще търсим други разновидности, разяснява Корнелия Нинова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР