Потресаващи репортажи за отчаяние и безизходица заради пандемията от коронавирус

...
Потресаващи репортажи за отчаяние и безизходица заради пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Отчаяние заради Covid-19 в Бразилия, смесват бременни със заразени

Потресаващи репортажи за обезсърчение и невъзможност поради пандемията от ковид в Бразилия изпълват излъчванията на международните медии и обществените мрежи в последните дни.

Смесване на бременни дами със инфектирани в лечебните заведения, медицински сестри, работещи без защитни дрехи, претъпкани гробища. Това е единствено част от пейзажа в пренаселената латиноамериканска страна, която е пред обществен колапс поради продължаващите опити на президента Жаир Болсонаро да отхвърля сериозността на обстановката.

Доказано инфектираните в страната с население от към 210 милиона души надвишиха 135 000, а умрелите са близо 10 000.

Президентът Болсонаро към момента не се е отказал от тезата си, че новата болест е като " лек грип ", против който бразилците били ваксинирани и към този момент имали антитела, както той твърдеше в края на март.

Заради отхвърли му да разгласи карантинни ограничения, които щели да съсипат стопанската система, болестта плъзна неконтролируемо из страната. Така, тя сега е преди всичко в света по дейна трансмисия на вируса с равнище 2.81%, т.е. един инфектиран предава патогена на близо 3-ма души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР