Потресаваща случка отпреди 2-3 дни разказа във фейсбук д-р Панчо

...
Потресаваща случка отпреди 2-3 дни разказа във фейсбук д-р Панчо
Коментари Харесай

Д-р Панчо Панайотов: Болница отказа лечение на жена, която извън нея няма да оцелее. И тя почина

Потресаваща преживелица отпреди 2-3 дни описа във фейсбук доктор Панчо Панайотов. За 80-годишна жена в извънредно тежко положение, на която е отказано болнично лекуване и скоро по-късно тя умира.

Ето какво тъкмо споделя лекарят:

Дали в действителност не знаят, или са съучастници лицемери. Отвратително. Това, което ще опиша е толкоз непоносимо. Дълго се колебах, само че пък би трябвало хората да знаят истината. Пиша единствено обстоятелства.
Преди 2-3 дни. На адрес съм. На градинската врата, дъщерята на болната.
– Добре ден – Добър ден.
– Докторе, майка ми на 80 години не е добре. Вчера я закарах с персоналната си кола в болничното заведение, в незабавно поделение. Прегледаха я, направиха и рентген и споделиха, че има двустранна пневмония, нямат места и да си я върна в къщи. Платих 55лева, които ми желаеха и се прибрахме.Но тя се утежнява.
Освен потвърдената билатерална пневмония, в документите забелязах и данни за тежка анемия. В обобщение. Пациент на 80г с двустранна тежка пневмония( не конкретизиран причинител- бактерии, вируси, гъбички), тежка анемия( извънредно утежняващо съпътстващо заболяване), тежка дихателна непълнота. Лечението- само допустимо в болница. Домашното лекуване безусловно невероятно. Повтарям. В домашни условия лекуване е невероятно.
Насочването на тази пациентка за домашно лекуване, е отвод от осъществяване на лекарските отговорности и обричане на гибел.
Веднага в колата за спешна помощ, осигурихме кислород( най- значимото, от което имаше нужда) и в незабавно в държавната болница).
Повече от час, висим с колата за спешна помощ и чакаме.
Втвърдих тона и най- най-после я одобриха. Пет минути по-късно късно сътрудника излезе и каза- скърбя тя умря.
Това, което описах е парадокс. Болницата отхвърля лекуване, навръх пациент, за който единственото избавление е болничното лекуване. Това е недопустимо. Болницата( предходния ден, която посещават е частна и там взимат пари от пациента в незабавно приемно, в случай че той не бъде признат в болничното заведение. В общинските и държавни няма сходно плащане).
В същото време в болница се лекуват здрави “ заболели “. Пациенти да вземем за пример с едно оплакване- нарушено подушване и нищо друго, само че с позитивен тест.
Да не утежнявам спирам.
Написах го, предизвикан и от заклинанията на министъра- че лечебните заведения могат да прегреят, да се препълнят. От измислено заболели. В същото време хиляди в действителност тежко заболели се лекуват и мрат вкъщи.
И на края, с цел да знаете. Здравната ни система е отпадък. Не са отговорни лекарите. Системата е тази, която ги изнасилва. Не е отговорен и министъра. Дръжте се за стола, да не паднете от това което ще кажа. Цялата виновност носи надзорния съвет на НЗОК. Министъра няма нито управнически, нито финансови пълномощия за цялата профилактична, диагностична и лечебна активност. Всичко това се финансира и управлява от надзорния съвет на НЗОК.
Решение. Разбира се, че има. То е елементарно осъществимо, само че са нужни хора с положително ДНК.

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР