Потребността да се издигат качествени хора, извън непосредствената сфера на

...
Потребността да се издигат качествени хора, извън непосредствената сфера на
Коментари Харесай

Огнян Минчев за проф. Габровски: Добра кандидатура, но с малки шансове за успех

Потребността да се издигат качествени хора, отвън непосредствената сфера на политиката, е подбудена от това, че българската политическа класа е много съществено изхабена. Така политологът доцент Огнян Минчев разяснява избора на проф. Николай Габровски за кандидат-премиер от ГЕРБ с първия мандат пред Нова телевизия.

„ Номинирането на хора отвън политиката приказва за това, че въпреки всичко е доста мъчно да влезеш в българската политика и да се съхраниш като качества, авторитет и човешки престиж ”, добави той.

Според политолога проф. Габровски като персонална психическа позиция е добре квалифициран за предлагането да стане министър председател. „ Това е допустимо най-хубавата личностна кандидатура. В България като проф. Габровски са доста малко хората, които биха могли да внесат персонален престиж на тази позиция ”, е мнението му.

Доц. Минчев обаче счита, че политическото завещание, с което проф. Габровски непринудено се е натоварил, е тежко. „ Създаването на държавно управление в тази поляризирана и фрагментирана политическа обстановка е извънредно мъчно и малко евентуално ”, акцентира политологът.

Относно възможностите на проф. Габровски да сформира работещ кабинет, доцент Минчев сподели: „ Малки са възможностите. Ако той успее, личностният му капацитет е добър, с цел да се опита да реализира подобен резултат ”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР