Потреблението у нас е било с 37% по-ниско от средното

...
Потреблението у нас е било с 37% по-ниско от средното
Коментари Харесай

На фона на манифестациите: България на последно място по БВП

Потреблението у нас е било с 37% по-ниско от междинното за Европейски Съюз през 2021 година, заяви Евростат. Страната ни е на последно място и по Брутният вътрешен продукт на човек от популацията, както и и в групата на последните 10 страни по дълготрайност на живота, обща смъртност, технологии, нововъведения и районна конкурентоспособност.

На фона на тези тъжни констатации в политическия хайлайф се замерят с приказки за милиарди.Една партия от ръководеща коалиция желала за собствен сектор още 3-4 милиарда лева Друга отвръща, че за усвояването на 22 милиарда лева от Европейски Съюз трябват промени в закони, но няма да се случи, щото другата изоставила обединението, пише „ 24 часа “. А от съпротива и ръководещи заедно се разнасят още милиарди с обвинявания кой какъв брой и защо „ усвоил “ от тях.

Политиците би трябвало да схванат, че най-важната тематика за обедняващите хора е по какъв начин да им се помогне против полуделите цени. Това е най-важната линия - работещите решения и ограничения за компенсиране на намалелите приходи, а не червени линии кой против кого, за какво и по какъв начин. Замерянето с обвинявания и клишета с нищо няма да помогне, в противен случай - политическата неустойчивост ще донесе още обедняване. И ще се окаже по неуместен метод, че хейтът сред едните и другите по тв приемника е по-голям от това да е цялостен хладилникът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР