Потреблението на енергия в Украйна достигна рекордно високо ниво в

...
Потреблението на енергия в Украйна достигна рекордно високо ниво в
Коментари Харесай

Близо 500 селища в Украйна са без ток заради високата консумация и руските удари

Потреблението на сила в Украйна доближи рекордно високо равнище в петък, увеличавайки напрежението върху нежния енергиен бранш, като близо 500 обитаеми места останаха без ток заради съветски обстрел, въздушни удари и неприятното време , споделиха украински публични лица, представени от Ройтерс.

Украйна, експортьор на електрическа енергия преди нашествието на Русия през февруари 2022 година, беше принудена да се обърне към ексклузивен импорт на електрическа енергия от прилежащите Румъния и Полша тази седмица , с цел да отговори на търсенето, заяви мрежовият оператор ‚Укренерго ".

" Енергийната система остава в тежка обстановка. В момента няма свободен потенциал в централите. "

Енергийната система навлиза във втора зима на война в доста по-нестабилно положение след месеци на съветски офанзиви с ракети и дронове по сериозната инфраструктура предходната зима.

Тези удари потопиха градовете в мрак и принудиха хората да останат дълги интервали без вода или отопление в лютия мраз. Въпреки че енергийната система в този момент е отслабена, украинците се надяват, че по-добрата противовъздушна защита, предоставена от Запада, ще им помогне да надделеят. " Укренерго " прикани жителите да икономисват от потреблението на електрическа енергия.
 Украйна: Един умрял и осем ранени след масиран съветски обстрел
Украйна: Един умрял и осем ранени след масиран съветски обстрел

Военната администрация на Киев сподели, че украинската столица е била цел на офанзивата

" Тази заран " Укренерго " още веднъж записва високо равнище на ползване, което е съвсем равно на вчерашния връх ", се споделя в изказване на мрежовия оператор, добавяйки, че потреблението е на най-високите си равнища до момента през този отоплителен сезон.

Потреблението се е повишило с 4% в четвъртък спрямо предния ден, се споделя в известието.

Правителството в Киев сподели в изказване, че 492 обитаеми места в Украйна са останали без електричество заради неприятното време, обстрелите и бойните дейности.

Русия до момента продължава да нанася удари по енергийната система тази зима, изпращайки десетки дронове съвсем всяка нощ, с цел да нападат уреди за произвеждане на електрическа енергия и разпределителни мрежи в цялата страна.

" Укренерго " сподели, че топлоелектрическа централа на изток още веднъж и още веднъж е била повреждана от последователен и нескончаем обстрел.

По-късно в петък министерството на енергетиката заяви, че общо три енергоблока не са работили в централата във фронтов район, което е засегнало електроенергийната система.

Допълва се, че денем оборудването е било обстрелвано за следващ път, като са регистрирани нови вреди по оборудването.

Освен това електроцентрала в различен район е била спряна за спешен ремонт, се споделя в известието. Плътната облачност над страната значи, че слънчевите централи не могат да работят.
 Мащабна паника в Украйна - ракети на зазоряване
Мащабна паника в Украйна - ракети на зазоряване

Крилати ракети летят по Киев след 79-дневна пауза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР