Потреблението на българина е ориентирано към стоки от малката потребителска

...
Потреблението на българина е ориентирано към стоки от малката потребителска
Коментари Харесай

От КНСБ призоваха за 1000 лв. минимална работна заплата от 1 януари 2024 г.

Потреблението на българина е насочено към артикули от дребната потребителска кошница. Когато понижава покупателната дарба, хората се ориентират към нея – самун, мляко, които нарастват най-вече. Това сподели Любослав Костов, основен икономист на КНСБ в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

Ценовите разлики сред страните не могат да обяснят ниското ниво на цените. Средните приходи не водят до междинен стандарт на българина. В бюджетния бранш след политическите рецесии и това, че няма бюджет – се видя че в един куп системи заплатите са замразени, добави Костов.

По думите му част от повишението на цените се дължи на далавера.

Настояваме за минимална работна заплата 850 от 1 юли и 1000 от 1 януари 2024 година Максимално бързо приемане на бюджет за 2023 година, на никое място няма растеж на приходите в държавния бранш. В момента бизнесът е по-добър шеф от страната, уточни още Костов.

Според него минималната работна заплата може да стане 1000 лева, единствено в случай че се разчита на отговорността на политиците.

Служебният кабинет подвигна заплата 710 лева, което беше незадоволително. Излезе и сподели, че за година е вдигнал с 20%. Не е за една, а за две. 850 лева трябваше да бъде цифрата и то ненапълно дава отговор на инфлацията, сподели основният икономист на КНСБ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР