Потребителят ще плаща повече за превозите заради въвеждането на тол

...
Потребителят ще плаща повече за превозите заради въвеждането на тол
Коментари Харесай

Превозвачи: Потребителят ще плаща за въвеждането на тол системата

Потребителят ще заплаща повече за транспортите поради въвеждането на тол системата у нас. Това излиза наяве от изявление на Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи в ефира на Нова телевизия.

„ Общественият транспорт на пасажери се разпорежда по закона за публичните поръчки. Знаете, че когато се разпореди един подобен транспорт, цените не подлежат на предоговаряне. Тоест, сега сътрудниците, които са сключили контракти по тези посоки, не могат да усилят цените на билета. От друга страна, в случай че тези цени се усилят, превозвачите няма да заплащат. Ще заплаща пасажерът, който употребява тази услуга. Трябва да бъде ясно, че консуматори ще заплащат тази тол система ”, безапелационна е Милтенова.

Тя разяснява и недоволството на превозвачите във връзка облагането на автобусните транспорти с тол такси по автомагистралите. Припомняме, че те се заканват да спрат транспортите на 13 януари.

„ Освен размера на тол системата и обсега, който предизвика сътрудниците да излезем на митинг, ние сме декларирали протестните си дейности още през месец декември. Те касаят главните проблеми в сектора – нерегламентираните транспорти, неналичието на европейски финансиране и неправилното систематизиране на средствата за субсидиране. Не е належащо да въведем тол система, с цел да спрем да работим. Ако не решим главните проблеми, пред които сме изправени, тол система няма да ни бъде нужна. Тя е капката, която преля чашата “, изясни Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

По думите й, диалозите, които превозвачите са провели с министерството на районното развиване, останали без резултат.

„ Нито едно от нашите оферти не беше признато. Въпреки, че те обявиха изрично, че рейсовете, които реализират обществена услуга и правят публичен транспорт на пасажери по постоянни линии, ще бъдат освободени от тол системата ”, сподели още Милтенова. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР