Потребителят е по-слабата страна в отношенията с мобилните оператори. Оказва

...
Потребителят е по-слабата страна в отношенията с мобилните оператори. Оказва
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Мобилните оператори вдигат цените без контрол

Потребителят е по-слабата страна в връзките с мобилните оператори. Оказва се, че операторите с колкото преценяват, с толкоз могат да ти вдигнат цената. Хората с съображение споделят, че няма страната по тази тематика, че регулаторите не вършат това, което би трябвало.

Това сподели пред Българска национална телевизия Мартин Димитров - народен представител от " Продължаваме Промяната " - " Демократична България " за импортирания в деловодството на Народното събрание проектозакон за отбрана на правата на потребителите от мобилните оператори.

" И европейското, и българското право ни разрешава да запишем, че когато има нарастване на цената по срочен контракт, без значение дали е индексация или нещо друго, потребителят може да се откаже без неустойки. Това му дава свободата по-късно да договаря с всички оператори, което ще насърчи конкуренцията в този бранш, ще даде на хората повече избор и да не са в обстановката на крепостен селяндур. Това ще докара до една по-добра пазарна среда ", изясни Димитров претекстовете на вносителите.

Той посочи, че предлагането не касае само индексацията, а всяко нарастване на цената, и добави:

" Записали сме, че усилваме санкциите за неспазването на закона, тъй като установихме, че за нелоялни практики през последните три години има 68 санкции на стойност към 540 000 лв. ".

Като народен представител от ПП-БД, Димитров съобщи, че чака безапелационна поддръжка за законопроекта в Народното събрание, тъй като той е " очевидната " първа стъпка и е " трайно решение на въпроса ".

На въпрос за меморандума на ПП-ДБ той съобщи:

" Истинското предложение е всичките тези регулатори да бъдат заменени и изменени. Предвидили сме цивилен надзор над целия развой, планували сме инспекции в целия развой, т.е. би трябвало да ги сменим тези хора и те да стартират да работят, това е ".

За него не е въпрос кой предлага " верните хора ", а да се направи по този начин процедурата, че регулаторите да проработят.

" Да си кажем истината - по какъв начин да избереш с този състав на Народното събрание или със идващия състав на Народното събрание ", призна Димитров и акцентира, че " всичко би трябвало да бъде на ярко, пред хората, с цел да е сполучливо ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР