Потребителското доверие в САЩ е нараснало рязко през април, сочат

...
Потребителското доверие в САЩ е нараснало рязко през април, сочат
Коментари Харесай

Потребителското доверие в САЩ е нараснало до 14-месечен връх

Потребителското доверие в Съединени американски щати е повишено внезапно през април, сочат данните от последно изследване на частният институт Conference Board.

Индексът на Conference Board за потребителското доверие се е повишил до 121,7 пункта през април, по отношение на 109,07 пункта през март. Очакванията бяха за растеж до 113,0 пункта.

Това е най-високо равнище на показателя от февруари 2020 година насам,  точно преди пандемията от COVID-19 да доближи Съединените щати. Индексът обаче към момента остава под 20-годишен връх от 132,6 пункта, регистриран през февруари предходната година.

Индексът, измерващ оценката на американските консуматори за настоящите стопански условия в страната (въз съществена на тяхната оценка за настоящите бизнес и условия на трудовия пазар), набъбна доста мощно до 139,6 пункта от 110,1 пункта предходния месец.

Индексът за упованията на потребителите за изискванията през идващите шест месеца (въз съществена на краткосрочните бъдещи упования за приходите, бизнес и изискванията на трудовия пазар) е повишен от 108,3 пункта през март до 109,8 пункта през април.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР