Потребителско преживяване - това е мантрата, която доста компании, включително

...
Потребителско преживяване - това е мантрата, която доста компании, включително
Коментари Харесай

Дигиталните технологии в кредитирането - вече и у нас

Потребителско прекарване - това е мантрата, която много компании, в това число и кредитиращи такива, повтарят все по-често и по-често в последно време, потвърждавайки че качеството му е главната им цел. Зад мъглявата дефиниция, обаче, стои нещо напълно просто - по какъв начин съответният човек взаимодейства с съответния . На естествен език това значи елементарно и комфортно ли му е или пък използването му го затруднява и го кара да се усеща малоумен (почти всеки е имал предизвикателни конфликти с отдалеченото на тв приемника, чиито указания за приложимост са с размерите на новела или с мъчителното събирането на куп документи със заветната цел да се добере до ипотечен кредит).

И в случай че за множеството компании да се извърнат към потребителите значи да подредят съвременно офисите си, в кредитирането нещата се оказват по-сложни. Причината - която в тази ситуация е и решение - са технологиите. Появата на финтех промишлеността преди десетина години коренно промени разпоредбите на играта във финансовия бранш. За да си насочен към потребителите, към този момент не е задоволително да изтъкваш личните си преференциални условия и дългогодишна история. Необходимо е още нещо значително - да приложиш последните постижения на науката и технологиите по подобен метод, че потребностите, условията и желанията на потребителите да бъдат задоволени и то по най-хубавия метод. Това, обаче, са неща, за които в България сме привикнали единствено да четем, тъй като нормално се случват някъде другаде. До в този момент. Оказва се, че цифровите технологии в кредитирането не просто са тук, само че и работят, преобразявайки всекидневно метода, по който хората взаимодействат с кредитора си. А този заемодател в тази ситуация е .

Технологичния кеш - какво е новото?

Въпреки, че е позната и одобрена компания на българския кредитен пазар, наложила се като софтуерен иноватор (достатъчно е единствено да се упоменат личния скоринг модел и автоматизираното утвърждение, с помощта на които човек получава заема си за не повече от шест минути), в този момент - с измененията в уеб страницата, връзката с клиентите и параметрите на продуктите си - финтех промишлеността трайно намира своето място и среда за развиване в България. Какво в действителност е новото?

Web биометрия

С биометричната идентификация (т.е. пръстови отпечатъци, сканиране на ретината и лицево разпознаване) ползващите смарт телефони към този момент привикват - все по-често лицето или отпечатъкът отключват телефона или пък са в допълнение равнище на сигурност при заплащания в интернет (както е при PayPal, например). За пръв път, обаче, българска компания предлага вход в уеб страницата си - без да се конфигурира специфична апликация на телефона или изобщо да е нужен телефон - чрез лицево различаване. За потребителите това значи, че могат да се вписват от всевъзможни места и устройства, че не им се постанова да вкарват (а и да помнят) имена, мейли и пароли, с цел да влязат в личния си профил, както и че влизането е незабавно - належащо е единствено да се избере Вход с лице и готово. Допълнителните изгоди са свързани със сигурността - безспорно комплицираните пароли и ПИН кодове обезпечават обичайно равнище на сигурност, само че нещото, което в действителност затруднява хакерите и крадците е биометрията - непознато лице няма по какъв начин да се фалшифицира. Това пък от своя страна прави потребителските сметки, в който има освен персонална информация, само че и финансови и банкови данни, в действителност несъмнено предпазени. И тъй като времето е скъпо за всички, когато се приказва за експедитивност на идентификацията, при лицевото различаване тя трае по-малко от секунда, т.е. незабавно фактически значи на мига.

Умен чат бот

В връзката си с огромни компании съвсем всеки консуматор се е сблъсквал с несполучливите опити да се свърже с някой, който да му спомага при потребност. Обикновено тези опити корабокрушират в заети телефонни линии и известна музика, на фона на която ни уведомяват, че нашето позвъняване е доста скъпо, само че всички оператори са заети. Технологичното решение на този проблем се оказва умният чат бот, който е разполагаем когато и да е. В същността си това е програмен продукт, който " беседва " с клиента чрез разпознаването на основни думи и използването на авансово готови отговори. Какво прави чат ботът на Cash Credit по-различен от стандартизираните платформи, с които работят множеството компании? Отговорът е елементарен - това, че е лична разработка. Това значи, че структурата на диалога, основните думи и отговорите са основани на база действителните клиенти на компанията - същински хора, които задават въпроси и търсят информация за действителните артикули. Така този чат бот не просто дава информация, само че и дава мнения за заеми, а при усложнения - непосредствено трансферира диалога към оператор (именно ескалацията към жив човек е крайъгълния камък на качественото обслужване, който предотвратява въртенето в кръг при неразбирателство). Това прави бота освен изцяло подобаващ на действителните потребности на потребителите, само че и му разрешава да се трансформира дружно с клиентите, тъй че да бъде разполагаем и да е съответен в отговорите си във всеки един миг. В допълнение чат ботът е разполагаем 24/7, не позволява неточности и скоростта на приемане на търсената информация е несравнима с тази на човек-оператор.

Автоматично попълване на форми за кандидатстване

Неслучайно в UX дизайна има специфична дисциплинираност Дизайн на форми за въвеждане на данни - просто попълването на поредност от полета е едно от най-досадните за потребителите неща (според на Гугъл от 2018 година без алтернатива за подсещане при въвеждане, попълнените до дъно форми са с 25% по-малко, т.е. един от всеки четирима, имащи потребност от заем, не съумява да попълни документите). Когато пък се кандидатства за заем, нещата стават още по-дразнещи - не просто би трябвало да се вкарват какви ли не числа и дати - от ЕГН през адрес до номер на персоналната карта - само че и би трябвало да се внимава да не се допусне някоя неточност, която да направи приложението невалидна. За да улесни клиентите си, Cash Credit и тук има лично софтуерно решение - " разчитане " на персоналната карта (законово условие е тя да се даде при кандидатстване за кредит) и автоматизирано попълване на данните от нея в настояването за заем. Така не просто се пестят време и старания на потребителите, само че и вероятността от допускане на неточности е сведена до мининум.

Персонална рента

Много кредитори дават обещание по-изгодни условия в бъдеще при правилно погашение на настоящия заем. При бъдещето е в този момент и всеки клиент на база платежното си държание досега получава съответни отстъпки от това, което има да заплаща (максималната е 25% от оскъпяването на взетия кредит). И това не е просто написана на листче цифра - персоналната понижена рента се начислява непосредствено в потребителския профил в уеб страницата и не е нужно човек да прави каквито и да било старания, с цел да се възползва от нея. Казано по различен метод, колкото по-коректен клиент е, толкоз по-евтини са заемите му и с помощта на технологиите всичко това е автоматизирано - без специфични молби и запитвания, без неточности или каквато и да е човешка интервенция.

Истински пари назад по сметката

Cash back стратегиите - тези, при които човек може да си получи част от изхарченото назад под формата на бонус - са обичайната непокътната територия за кредитните карти. Останалите компании, когато става въпрос за клубни стратегии, оферират събиране на точки и обменянето им за разнообразни предметни награди. В случая на Cash Credit - тъй като в центъра на вниманието е клиентът - решението го взема съответния консуматор на база личните си стремежи. Това значи, че всеки получава клубни точки, а дали да си избере подарък от азбучник или - за пръв път на българския пазар при небанковото кредитиране - да получи същински пари назад по сметката си, взема решение самичък и както всичко до тук, се прави единствено с един клик в личния профил в уеб страницата на компанията.

Погасяване през без регистрация

Смята се, че погасяването на заема е лесната част, стига парите да са налични. Оказва се, че не е напълно правилно, в случай че кредитополучателят е помолил някой различен да заплати вноската му вместо него, в случай че той е ангажиран или възпрепятстван сега. Обичайно единственият метод въпросният различен да го направи без спомагателни такси, е да иде в офис на кредитора, а това към този момент е сериозен разход на време и старания. Именно за такива случаи Cash Credit е създала функционалността за заплащане без регистрация в уеб страницата на компанията. Единственото належащо за това заплащане е да се знае ЕГН-то на кредитополучателя (т.е. на индивида, за погасяването на чиито заем ще отиде вноската) и плащащият да има банкова карта или ePay регистрация. Разбира се, има и подробни указания, само че те са идетнични с тези за най-обикновено заплащане в интернет. И с цел да е всичко транспарантно, след такова заплащане, кредитополучателят получава съобщение по телефона, че вноската му е погасена.

Офисът до теб

Съвсем общоприета процедура е компаниите в интернет да имат в уеб страниците си карта с офисите и локациите, на които могат да бъдат открити. Но когато е необходим офис в този момент, тогава стартира огромното търсене по картата, с цел да открие човек първо себе си, а след това да реши къде му е най-близо да иде. Cash Credit има софтуерно решение и на този проблем: Офисът до теб е функционалност, която при търсене на контактна информация, на база геолокация автоматизирано предлага най-близкия до настоящото местонахождение на потребителя офис. Без въвеждане на пощенски кодове, без избор на градове - бързо, елементарно и комфортно.

...и още

Когато си има работа с финансови институции, рано или късно човек се сблъсква с някой чужд термин или се снабдява с концептуални въпроси по отношение на парите. Достоверни и справедливи отговори, обаче, мъчно се намират. Именно за търсещите и любознателните Cash Credit поддържа в уеб страницата си изцяло гратис и несвързано с използването на артикули на компанията блог, в който постоянно се разгласяват публикации, свързани с кредитиране, финанси и ръководство на личните пари. Целта? Колкото по-грамотни финансово са потребителите, толкоз по-лесно и бързо ще са в положение да избират и изискват най-хубавото за себе си.

И това не е всичко - методът, по който уеб сайтът наподобява и е спретнат, отразява последните проучвания в региона на държанието на потребителите в интернет. Това значи, че от избора на цветове и шрифтове, през подредбата на наличието и функционалностите до бутоните и формите всичко това дава отговор на най-актуалните постижения на логиката на психиката и поведенческите науки, тъй че потребителите да бъдат оптимално улеснени както в независимото намиране на това, което търсят, по този начин и в връзката си с Cash Credit. И да - всичко това е допустимо още веднъж тъй като уеб сайтът е лична разработка на компанията, която отразява освен познаването на потребителите от доста години, само че и грижата за тях и устрема да потребностите и желанията им да бъдат качествено задоволени.

А изискванията по самите заеми?

И в случай че всичко до тук касае взаимоотношението сред потребителите и Cash Credit, разумният въпрос е А какво се случва в това време с заемите? Тенденцията за слагане на съответния човек във фокуса на внимание може да бъде проследена и в продуктите на компанията. Това значи освен, че се основават заеми за съответни групи хора, тъй че изцяло да дават отговор на спецификите на тяхната финансова обстановка (кредити за пенсионери или за майки, например), само че изискванията по тях са транспарантни, а и човек има свободата да ги ръководи настоящо в сходство с измененията в личния си живот. Как става това?



Сумата за връщане - ясна през цялото време

Въпреки, че беше замислена като регулация в услуга на потребителите, слагането на законов таван за лихвите по заемите през 2014 година в действителност накара огромна част от небанковите кредитори да минат под радарите. Т.е. в случай че преди в уеб страницата на съвсем всички можеше да се види какъв брой взема човек и какъв брой връща в края, след измененията тази информация на практика изчезна - останаха единствено общи числа за оптимални суми и периоди, а съответни предложения (и то не постоянно изцяло ясни) се получават чак след питане и даване на много персонални данни. В това отношение Cash Credit e една от дребното компании, които не просто оферират извънредно преференциални (и изцяло персонализирани) условия по кредите си, само че и връзките с клиентите са почтени, обективни и транспарантни. На процедура това значи, че всички суми са ясни през цялото време и са забележими в уеб страницата на компанията. Променяйки с едно придвижване размера на заема и периода, човек може да разбере неотложно какъв брой пари ще вземе и върне - без скрити условия или неразбираеми такси. Защото единствено по този начин се градят взаимно доверие и постоянни връзки.

Самостоятелно ръководство на заема

Заемите с бързо утвърждение всекидневно са къси - погасителният проект рядко надвишава година. За тази година, обаче, в живота на човек могат да настъпят много промени - от промяна на работата през брак по появяването на деца. Всичко това се отразява на финансовото положение и постоянно, с цел да продължи погасяването да бъде в точния момент и правилно, се постанова да се посещават офиси, да се приказва с разнообразни чиновници и да се подават специфични молби до кредитора за смяна на изискванията по заема. Философията на Cash Credit e, че кредитирането би трябвало да бъде в услуга на потребителя, а кредиторът би трябвало да надвишава упованията на клиентите си във връзка с качеството. Именно по тази причина в профила на всеки клиент в уеб страницата на компанията има интегрирани процеси, които разрешават заемите да бъдат удължавани, разсрочвани, предварително погасявани и изобщо ръководени от кредитополучателя. И с цел да бъде всичко елементарно налично и на едно място, още веднъж там клиентите могат да намерят цялата история на заплащанията си (вече не се постанова да се събират вносни бележки), клубните точки, върнатите пари по програмата Cash back, персоналните предложения за заеми и изобщо всичко, обвързвано с заемите и връзката с компанията, и то подредено по този начин, че да е маскимално бързо за намиране и прилагане.

Всички другари печелят

Доста компании оферират награди или отстъпки, в случай че техен клиент ги предложи на собствен другар. В Cash Credit, обаче, става въпрос за същински пари и огромната разлика с другите сходни начинания е, че всички печелят. В програмата Доведи другар на всеки клиент разполага с личен код, който може да даде на собствен прочут. Когато приятелят с този код получи също заем, печелят и двамата - същински пари в сметката на индивида (сумите стартират от 20 лева и растат) и остъпка от дължимото за приятеля (с 30 лева по-малко за погсяване). А колкото повече се възползват от услугите на компанията, толкоз повече пораства и сумата, която може да се вземе. И всичко това - несъмнено - е лична разработка, изцяло автоматизирано, интегрирано в системата и очевидно и независимо управляемо от профила на потребителя в уеб страницата на .

За традицията и традиционалистите

И в случай че всичко досега е основано на технологии и научни постижения, и то независимо създадени от българска компания, Cash Credit не не помни и клиентите си традиционалисти. Личния контакт и връзката с живи хора, влизането в личния профил с мейл и ключова дума, избягването на геолокацията и чат ботовете, независимо попълване на формите за кандидатстване - това са потвърдили се във времето практики, които почита. Затова всичко - от входа в профила до ръководството на заемите - продължава да си работи и по традиционня метод. Защото нововъведенията и финтех достиженията не са вероятни без постоянна основа, а зачитането и уважението на избора на потребителите дава тъкмо тази база, без която виновното кредитиране и грижата за потребителите не са вероятни.

* наличие на Cash Credit

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР