Потребителският регулатор на Австралия заведе дело срещу Mercedes-Benz, твърдейки, че

...
Потребителският регулатор на Австралия заведе дело срещу Mercedes-Benz, твърдейки, че
Коментари Харесай

Австралия съди Mercedes-Benz заради дефектни въздушни възглавници

Потребителският регулатор на Австралия заведе дело против Mercedes-Benz, потвърждавайки, че компанията омаловажава рисковете, свързани с потреблението на еърбег Takata в своите транспортни средства, съобщи „ Ройтерс “.

Дефектните въздушни възглавници, които в редки случаи водят до скъсване на инфлатора и до политане на железни фрагменти във въздуха, са довели до най-голямото евакуиране на коли в света, откакто бяха наранени към 100 млн. транспортни средства.

Австралийската комисия по конкуренция и консуматори (ACCC) съобщи, че чиновниците в колцентъра на Mercedes са споделили на клиентите, че е „ добре “ да употребяват колите, които са на повече от шест години, както и че изтеглянето е било превантивно, защото не е имало огромни произшествия.

Заради омаловажаване на риска съгласно регулатора потребителите са били изложени на евентуално съществени пострадвания или гибел.

Доброволното евакуиране на коли в Австралия поради дефектни въздушни възглавници стартира още през 2009 година, само че през 2018 година то стана наложително. От групата притежател на Mercedes-Benz – Daimler, оповестиха, че транспортните средства не са оборудвани с възглавници Takata “Alpha ”, които са избрани като високорискови от ACCC. От комисията обаче обявиха, че би трябвало да бъдат изтеглени моделите “Alpha ” и “Beta ”, базирайки се на гибел в Сидни и съществено пострадване на водач поради недостатък в еърбег.

Daimler оповестява, че 97.7% от засегнатото съоръжение е сменено, както и че са усъвършенствани вътрешните системи и интервенции на колцентъра.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР