Потребителските цени в Испания са се повишили с 2,3 на

...
Потребителските цени в Испания са се повишили с 2,3 на
Коментари Харесай

Испанската инфлация се повиши до 2,3 на сто през юли, отговаряйки на прогнозите

Потребителските цени в Испания са се повишили с 2,3 на 100 през юли по отношение на същия месец на предходната година. Това заяви Ройтерс, базирайки се на най-новите дефинитивни данни на Националния статистически институт (INE), които потвърдиха първичната оценка и дадоха отговор на прогнозите на анализаторите.

През юни годишната инфлация в Испания спадна до 1,9 на 100. Нарастването на индикатора през юли се дължи най-вече на растеж на цените на горивата и смазочните материали за персоналните транспортни средства. Цените на ваканционните пакети се покачиха, както и цените на плодовете.

Междувременно цените на електрическата енергия и газа са били по-ниски през юли, откакто се покачиха през същия месец на 2022 година

Основната инфлация, която изключва сезонно променливите цени на пресните храни и силата, е била 6,2 на 100 през юли на годишна основа, по отношение на 5,9 на 100 през юни.

Испанската годишна инфлация, измерена по отношение на Хармонизирания показател на потребителските цени, се е покачила до 2,1 на 100 през юли от 1,6 на 100 през юни, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР