Потребителски цени в САЩ са се повишили през юли по-слабо

...
Потребителски цени в САЩ са се повишили през юли по-слабо
Коментари Харесай

Инфлацията в САЩ остава слаба и през юли. Доларът пострада

Потребителски цени в Съединени американски щати са се повишили през юли по-слабо от предстоящото. Това е следващ сигнал, че инфлацията в страната е малко евентуално да доближи в близко време целевото равнище на Федералния запас от 2 на 100.

Индексът на потребителските цени (CPI, който изключва храни и енергия) се повишава с 0,1% по отношение на юни, демонстрират данни на Департамента на труда на Съединени американски щати. Очакванията на финансовите пазари бяха за негово повишаване с 0,2 на 100, като това съставлява пети следващ месец на много слаба инфлация, отбелязва Reuters..

Цените на питателните артикули набъбнаха с 0,2%, енергийните цени се намалиха с 0,1%, до момента в който цените на новите коли се свиха с цели 0,5%, отбелязвайки най-солиден спад от август 2009 година.

Годишната инфлация в Съединени американски щати напълно леко се форсира до 1,7% от 1,6% месец по-рано, само че под осреднената прогноза за покачване с 1,8 на 100.

Основният CPI показател се следи от Федералния запас като един от значимите знаци за положението на инфлацията в Съединени американски щати и на този стадий той към момента остава под значимото целево ниво от 2 %.

Отделен отчет на Департамента по труда демонстрира, че осреднените инфлационно-коригирани седмични приходи на заетите в американския частен бранш са се повишили през юли с 0,2% по отношение на юни, нараствайки на годишна база с 1,1 на 100 (1,2% растеж предходния месец).

По-слабите от прогнозите данни за инфлацията в Съединени американски щати понижават в допълнение упованията за още едно покачване на главната рента на Фед до края на годината.

За това не е изненада, че след отчета на Департамента по труда доларът се оказа под напън от продажби по отношение на останалите съществени валути. Еврото нарастна с 0,4% до нов връх за актуалната седмица от 1,1835 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР