Потребителите временно може да срещнат трудности при опит да се

...
Потребителите временно може да срещнат трудности при опит да се
Коментари Харесай

Преброяването започна с проблеми заради хакерска атака, 3500 се регистрираха още през нощта |

Потребителите краткотрайно може да срещнат компликации при опит да се преброят онлайн поради хакерска офанзива. Ресурсите на системата тази заран са били лимитирани, с цел да се понижат последствията от офанзивата. Потребителите могат да имат проблем с влизането на системата, което ще бъде поправено скоро, оповестиха от Национален статистически институт тази заран на конференция в Министерския съвет във връзка старта на националното броене.

18-ото подред броене стартира в 0:00 ч. Всеки може и след попълване на анкетната карта, да получи код, който да даде на преброителя, посетил дома му. Останалите ще да бъдат преброени на място в домовете си. В първите 10 дни преброяването ще е електронно, а посредством преброители ще продължи до 3 октомври.

Направили сме всичко допустимо системата да издържи на натоварването, само че може да се случи тя да ви предложения да се включите малко по-късно, сподели ръководителят на Националния статистически институт Сергей Цветарски. Той увери, че персоналните данни, споделени в анкетата, са предпазени със закон и хората не трябва да се тормозят от злоупотреби.

Още в първата минута след 0:00 ч. е имало направена регистрация, а до 7:00 ч. през днешния ден са се преброили 3571 души - половината от тях са в София.

Преброяването е елементарно и бързо, направете го онлайн. Това прави процесът по-бърз и безвреден в изискванията на пандемия. По този метод ще помогнете на страната, разяснява вицепремиерът Атанас Пеканов. Той уточни, че данните са нужни за обмисляне на основни политики, включително за разпределението на еврофондовете. 

Преброяването през днешния ден ще се отрази на качеството ни на живот на следващия ден, съобщи Пеканов. Той сподели, че към този момент го е направил и прикани българите да оказват помощ на близки и родственици с онлайн преброяването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР