Потребителите във Великобритания са увеличили разходите си през април, а

...
Потребителите във Великобритания са увеличили разходите си през април, а
Коментари Харесай

Продажбите на дребно във Великобритания са нараснали през април въпреки високата инфлация

Потребителите във Англия са нараснали разноските си през април, а размерите на продажбите на дребно през интервала февруари – април са нарастнали с най-бързия ритъм от близо две години. Това демонстрират най-новите данни на английската Служба за национална статистика (ONS), представени от Ройтерс.

Обемите на продажбите през април са се повишили, надминавайки упованията - с 0,5 на 100 по отношение на март, когато извънредно проливните дъждове задържаха купувачите вкъщи, сривайки продажбите с 1,2 на 100, обясниха от статистическата работа.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че размерите на продажбите ще набъбнат с 0,3 на 100.

През февруари - април продажбите са били нагоре с 0,8 на 100 по отношение на предходните три месеца, отбелязвайки най-голямото сходно нарастване от тримесечието юни – август 2021 година

Годишният напредък на потребителските цени във Англия се забави до 8,7 на 100 през април от 10,1 на 100 през март, само че главната инфлация се увеличи.

Обемите на продажбите на дребно през април обаче са били с 3 на 100 по-ниски в съпоставяне със същия месец на 2021 година, спадайки повече, в сравнение с анализатори предвидиха в анкета на Ройтерс. Продажбите на хранителни артикули са намалели с 2,7 на 100 на годишна база. Тези данни онагледяват резултатите върху английските консуматори от високите темпове на инфлация.  

Гуверньорът на Централна банка на Англия - " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) Андрю Бейли предизвести по-рано през седмицата, че инфлацията през идните месеци може да се окаже " лепкава и упорита ".

Запитан дали се усеща удобно " Банк ъв Ингланд " да направи всичко належащо, с цел да понижи инфлацията, даже в случай че това провокира криза, английският финансов министър Джереми Хънт през днешния ден сподели пред телевизия " Скай нюз ", че " в случай че желаеме да имаме разцвет, в случай че желаеме растяща стопанска система, в случай че желаеме да понижим риска от криза, би трябвало да подкрепим " Банк ъв Ингланд " в сложните решения, които взима ".

Според Хънт не може да има компромис сред намаляването на инфлацията и риска от провокиране на криза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР