Потребителите в пет страни от Централна Европа са използвали по-често

...
Потребителите в пет страни от Централна Европа са използвали по-често
Коментари Харесай

В 5 страни от Централна Европа е скочило безкасовото разплащане през пандемията

Потребителите в пет страни от Централна Европа са употребявали по-често безкасови заплащания от началото на пандемиятаq съгласно изследване на Центъра CEPER.

Електронното разплащане е най-популярно в Словения, където болшинството от интервюираните потвърдиха, че изискват от търговците на дребно да оферират най-малко една форма на безкасово заплащане, оповестява словенската организация СТА.
 Европейска комисия предлага въвеждането на общ предел за заплащане в брой Европейска комисия предлага въвеждането на общ предел за заплащане в брой
Европейската комисия предлага да бъде въведен предел за заплащане в брой до 10 000 евро, като ограничаването бъде годно за целия Европейс...

В Словения, Словакия, Чехия, Унгария и Полша 50% от интервюираните потвърдиха, че заобикалят да заплащат в брой, когато е допустимо, а Словения е отпред - 20% от потребителите там биха се отказали вечно от парите, в случай че е допустимо.

Шестдесет % от интервюираните биха желали да избегнат заплащането в брой, а 6% обявиха, че ще се придържат към остарелия метод на заплащане, сочи изследване, извършено от Центъра за пазарни изследвания в Централна Европа CEPER.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР