Потребителите в Германия ще трябва да плащат значително по-високи цени

...
Потребителите в Германия ще трябва да плащат значително по-високи цени
Коментари Харесай

Потребителите в Германия ще трябва с 41% по-високи цени за отопление и електроенергия през 2024 г.

Потребителите в Германия ще би трябвало да заплащат доста по-високи цени за отопление и електрическа енергия през 2024 година, в сравнение с преди енергийната рецесия, оповестява Berliner Morgenpost, базирайки се на последното изследване на портала Verivox.

Според отчета сега междинното домакинство харчи 1534 евро (1662 долара) годишно повече за електрическа енергия, гориво и отопление, в сравнение с през февруари 2021 година Сегашната стойност е 5 306 евро по отношение на 3 772 евро през февруари 2021 година на годишна база, което съставлява скок от 41% през последните три години, написа вестникът.

В разбора на Verivox е употребявано средностатистическо тричленно домакинство, което употребява приблизително 20 000 киловатчаса (kWh) сила за отопление, 4000 kWh електрическа енергия и изминава 13 300 километра годишно.

" Електричество, газ, мазут и горива: три години след началото на енергийната рецесия силата към момента е доста по-скъпа отпреди. Въпреки че разноските са спаднали с една трета от пика си през октомври 2022 година, частните семейства към момента са мощно обременени от високите разноски за сила ", споделя Торстен Щорк, енергиен специалист във Verivox.

Германия се е възползвала от евтината съветска сила в продължение на повече от две десетилетия - получавайки 40% от вноса си на газ от глобената страна - и е измежду най-засегнатите от намаляването на съветските енергийни доставки. Доставките бяха или доста лимитирани, или изцяло спрени, откакто Европейски Съюз наложи наказания на Москва в отговор на спора в Украйна и след детонациите по газопровода " Северен поток ".

Миналата година Берлин трябваше да усили вноса на електрическа енергия, откакто държавното управление реши да се откаже от нуклеарната енергетика и да се насочи към възобновимата сила. Междувременно специалистите сигнализираха, че ръководството на Германия като индустриална суперсила е към своя край, защото загубата на на ниска цена съветски природен газ по време на рецесията в Украйна може да се окаже съдбовен удар за производителите, които така и така се бореха да останат конкурентоспособни.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР