Потребителите у нас ползват Viber все по-интензивно и разнообразно(снимка: Rakuten

...
Коментари Харесай

Viber в цифри: 10% увеличение на съобщенията в България


Потребителите у нас употребяват Viber все по-интензивно и разнообразно
(снимка: Rakuten Viber)

10% повече известия през Viber са изпратили българите през 2022 година, спрямо предходната, сочи статистика от разработчика на известното приложение за връзки.

Потребителите осезаемо избират известията пред позвъняванията, изключително в груповите връзки. Броят на груповите чатове също се покачва с 10% по отношение на предходната година, дружно със 17% растеж в броя на участниците в разнообразни групи.

Отбелязаният 50% растеж в броя на българските канали и общности през годината демонстрира, че потребителите обръщат мощно внимание на вести и вести, идващи от техните обичани обществени фигури и организации непосредствено през приложението на Viber. Каналите остават желана платформа за информиране на огромни общности и ангажирането им с интерактивно наличие, като анкети, гифове, филтри и стикери.

Viber внедри филтрите в платформата си преди повече от година и оттогава те са употребявани повече от 1 милиард пъти. Наблюдавайки засилващата се наклонност към добавената действителност и образното наличие, Viber към този момент дава опция на марки и организации да основават свои лични филтри и стикери през приложението, с цел да подсилят репутацията и имиджа си.

71% от потребителите желаят да имат комфортен метод за връзка с един бизнес. Затова от ден на ден марки се обръщат към Viber. Целта им е да подобрят връзката с аудиторията си, да основат по-лесна връзка с потребителите и да доближат до тях по време на всяка стъпка от потребителското прекарване.
още по темата
Освен дейната приложимост на филтри и стикери, бизнесите се възползват и от разнообразни маркетинг решения, с цел да покачат своята видимост и да привлекат нови консуматори. През 2022 година междинният брой на месечните рекламни импресии във Viber доближи впечатляващите 6 милиарда в световен проект, с съвсем 286 милиона импресии в България.

Най-успешните промишлености, които употребяват реклами във Viber, са: Здраве и фитнес с растеж от 440%, Забавление – 433%, Работа и обучение – ​ 238%, Финанси – 234%, Подаръци и подаръчни картички – 176%.

Брандовете демонстрират все по-голям интерес към бизнес решения на Viber като инструмент за създаване на мощна връзка с потребителите в тяхното обичано приложение за връзка. През 2022 година Viber записва в България:

През 2022 година Viber предприе още една стъпка по пътя си на супер-приложение. Тази година компанията показа своите решения за несъмнено и безвредно трансгранично заплащане. Плащанията през Viber разрешават на потребителите да изпращат пари един на различен гратис и със същата лекост, с която изпращат елементарни известия.

Първоначално услугата беше стартирана измежду селектирана група от консуматори в Гърция и Германия, само че ще се популяризира допълнително страни в близкото бъдеще, в това число и в България. Опцията за заплащания през Viber ще разшири добавената стойност и палитрата от функционалности на приложението.

Viber ще подхваща още няколко огромни стъпки по пътя си на супер-приложение през идната година. Като начало, приложението ще даде на марките опция да съхраняват цялата си бизнес информация, услуги и канали за връзка във Viber на едно само мета-бизнес място, позволявайки на потребителите да намират елементарно бизнесите, от които се нуждаят.

Друга огромна иновация е Бизнес чатове – директория, в която потребителите могат да съхраняват всички свои диалози с марки. Потребителите и марките в България бяха първите в Европа, които получиха взор зад кулисите на Бизнес чатове при лансирането на услугата в страната през септември 2022 година Бизнес чатове дават опция на потребителите да персонализират връзката си с марки, а на марките – ​ да получат повече видимост и да подобрят преживяването на своите консуматори.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР