Потребителите трябва да имат достъп до приложения извън App StoreApple

...
Потребителите трябва да имат достъп до приложения извън App StoreApple
Коментари Харесай

ЕС притиска Apple да отвори екосистемата си за конкуренти

Потребителите би трябвало да имат достъп до приложения отвън App Store

Apple ще би трябвало да добави поддръжка на приложения отвън App Store за iPhone и iPad 
(снимка: CC0 Public Domain)

Първо беше USB-C, а в този момент и това… Европейски Съюз приканва Apple да отвори екосистемата си за съперници. Потребителите би трябвало да могат да теглят приложения за своите смарт телефони и таблети отвън фирмения App Store.

Еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон обществено прикани изпълнителния шеф на Apple Тим Кук да отвори хардуерната и софтуерната екосистема на компанията за съперниците.

„ Следващото предизвикателство за Apple и други огромни софтуерни компании според Закона за цифровите пазари (DMA) е да отворят вратите си за съперниците. Независимо дали става въпрос за електронен портфейл, браузъри или магазини за приложения, потребителите, употребяващи Apple iPhone, би трябвало да могат да се възползват от конкурентни услуги от набор от снабдители ”, съобщи Бретон, представен от Ройтерс, след среща с Кук в Брюксел.
още по темата
Законът на Европейски Съюз за цифровите пазари цели да ограничи въздействието на огромните софтуерни компании. Документът дефинира лист с условия, които Apple и други хай-тек колоси би трябвало да спазят, с цел да покачат конкуренцията.

Очаква се Apple да добави поддръжка за евакуиране на приложения отвън App Store за смарт телефони iPhone и таблети iPad, предлагани в Европа, посредством актуализация на операционната система iOS. Това ще обезпечи на компанията сходство с новия закон.

Бретон подлага на критика причините на Apple, че сигурността и поверителността са аргументите, заради които компанията пази своята затворена екосистема: „ Регламентът на Европейски Съюз предизвиква нововъведенията, без да компрометира сигурността и поверителността ”, съобщи еврокомисарят.

Apple, от своя страна, отхвърля да разяснява пред публицисти последните забележки на Бретон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР