Потребителите ще плащат до 14 долара за достъп до платформите,

...
Потребителите ще плащат до 14 долара за достъп до платформите,
Коментари Харесай

Обмислят платени версии на Instagram и Facebook в ЕС

Потребителите ще заплащат до 14 $ за достъп до платформите, без да им излизат реклами
Мeta Platforms изследва проект, който да накара потребителите в Европейския съюз да заплащат до 14 $ за достъп до Instagram или Фейсбук, без да се демонстрират реклами, оповестява Wall Street Journal, представен в Ройтерс.

Според проекта потребителите на десктоп версията ще бъдат таксувани с почти 10 евро ($10.46) на месец във Фейсбук или Instagram и към 6 евро за всеки в допълнение обвързван акаунт, се споделя в материала на американската медия, която цитира свои източници, осведомени с предлагането.

На мобилни устройства цената за един акаунт ще скочи до почти 13 евро, тъй като Meta ще вземе поради комисионите, начислявани от магазините за приложения на Apple и Гугъл, твърди WSJ.

Социалната медийна компания беше санкционирана с 390 милиона евро по-рано тази година от ирландския комисар по поверителността на данните като ѝ беше казано, че не може да употребява по този начин нареченото „ договорно “ правно съображение, с цел да изпраща на потребителите реклами въз основа на тяхната онлайн интензивност.

Впоследствие Meta съобщи, че има намерение да изиска единодушието на потребителите в Европейски Съюз, преди да разреши на бизнеса да насочва реклами, с цел да отговори на редица разрастващи се регулаторни условия в района.

Сега Meta е споделила на европейските регулатори, че се надява да вкара проекта без реклами, който назовава абонамент без реклами (SNA), през идващите месеци за консуматори в Европа, написа WSJ.

Говорител на Meta сподели пред изданието, че компанията има вяра в „ безвъзмездни услуги, които се поддържат от персонализирани реклами “, само че изследва „ варианти, с цел да подсигурява, че съблюдаваме изменящите се регулаторни условия “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР