Потребителите ще могат да купуват стоки и услуги, плащайки от

...
Потребителите ще могат да купуват стоки и услуги, плащайки от
Коментари Харесай

Viber въвежда плащания с чатботове


Потребителите ще могат да купуват артикули и услуги, плащайки от мобилен портфейл непосредствено във Viber
(илюстрация: Rakuten Viber)

К омуникационната платформа Viber уголемява портфолиото си от услуги за крайни консуматори с директни заплащания през чатботове. Това е поредна стъпка на разработчика Rakuten Viber в областта на финтех.

Потребителите ще могат да употребяват платформата за закупуване на артикули и услуги, плащайки посредством или различен мобилен портфейл непосредствено във Viber. Украйна е първата страна, в която услугата ще бъде показана тази година, а през 2021 година Viber възнамерява да пусне Chatbot Payments и на други пазари.

Още през 2017 година 64% от поколението на милениълите изрази интерес към P2P (peer-2-peer) и в приложенията за връзка. От тогава този % непрекъснато нараства, като пандемията от COVID-19 форсира потребността от решения, които да оказват помощ на потребителя да прави съвсем всичко отдалечено.

Отчитайки това, Viber уголемява функционалностите си в областта на финтех и комуналните услуги с дебют на безконтактните цифрови заплащания, с цялостна отбрана за потребителите. Новата услуга за заплащания в чатботове на Viber разрешава пазаруване на артикули и заплащания към търговци непосредствено посредством техните оторизирани.

Ако банката на потребителя разрешава, единственото, което би трябвало да направи той, е да добави дебитна или кредитна карта към своя мобилен портфейл по дифолт и опцията за заплащане става налична за всеки чатбот, построен в интерфейса за програмиране (API) на Viber.

Поверителната информация за заплащане се криптира и не се разкрива на чатботове, Viber и трети страни
(илюстрация: Rakuten Viber)

От страна на бизнеса, търговците, които желаят да одобряват заплащания, просто се свързват с снабдител на платежни услуги, поддържащ този тип заплащания, основават чатбот във Viber и задействат заплащанията в него.

Цялата поверителна информация за заплащане се криптира и не се разкрива на чатботове, Viber или трети страни, акцентират от компанията. Viber ще си сътрудничи с доверени разработчици на ботове и платежни оператори през идващия месец, с цел да направи услугата налична.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР