Потребителите са заключили близо 15 милиона ETH, което се равнява

...
Потребителите са заключили близо 15 милиона ETH, което се равнява
Коментари Харесай

Сроковете за теглене на депозити в Ether се промениха и това предизвика недоволство

Потребителите са заключили близо 15 милиона ETH, което се равнява на съвсем 20 милиарда $. Депозитите печелят награди за стейкване в размер на към 5% от вложения капитал. Как скорошният експлойт на FTX направи нападателя 35-ия максимален собственик на ETH.
Всеки, който е следил Ethereum в седемгодишната му история, знае, че протоколът е прочут с това, че непрекъснато изостава от графика си за актуализация и че измества крайните периоди по-далеч в бъдещето. Следващата стъпка за развиването на Ethereum e ъпгрейда " Шанхай ". С него съществена задача за разработчиците ще бъде обезпечаването на достъп до заложените токени и организацията на тегленията. Те станаха вероятни с последния ъпдейт, прочут като The Merge.

С него стана прекосяване към метода proof of stake за верифицирне на транзакциите с Ether. Така към този момент, в случай че желаят, притежателите му залагат най-малко по 32 монети, с цел да валидират транзакциите, против което получават рентабилност. Преди това правеха миньорите, които изичсляваха комплицирани математически уравнения, с цел да валидират. Точно при складиране на Ether има нова смяна в периодите - а точно по какъв начин и по кое време могат да се теглят заложените криптовалути в протокола.

Реклама
Стотици хиляди консуматори съумяха сполучливо да заложат своя ETH в навечерието на прехода на блокчейна към доказателство за залог, когато Ethereum Mainnet се сля с Beacon Chain. След сливането на Ethereum стейкването се трансформира в основен съставен елемент на блокчейна. Много вложители избраха тази алтернатива, с цел да печелят награди и да оказват помощ за развиването на цифровия актив, който по този метод понижи и нездравословните излъчвания, причинявани от извличане с над 99%. Въпреки че заложените тегления на ETH, наподобява, е общоприето да бъдат включени в " Шанхай ", има доста други оферти за възстановяване на Ethereum (EIP), които към момента се преглеждат.
Стейкингът на Ethereum
Дългоочакваното събитие за обединение на Ethereum накара доста консуматори да се втурнат към мрежата и опциите, които предлага. Бяха направени сериозни промени за възстановяване на сигурността на мрежата, скоростта, успеваемостта и скалируемостта, които с времето ще играят ролята на основи, върху които ще се градят идващите ъпдейти. Потребителите към този момент имаха опцията да заключат своя ETH за избран интервал, с цел да завоюват награди, като в същото време прибавят към сигурността и устойчивостта на мрежата.

Това изисква от ритейл потребителите да заложат най-малко 32 ETH, с цел да вземат участие в процеса на валидиране. Въпреки това те биха могли също да залагат по-дребни суми посредством някои тържища за криптовалута или обединени решения за
залагане, наричани пулове. Текущите пул платформи за залагане включват Lido, RockPool и StakeWise. Тези пулове разрешават на потребителите да " сплотяват " средствата си, с цел да доближат прага от 32 ETH, нужен за активиране на валидаторски клиент. До този миг обаче това е еднопосочен път. Фондацията Ethereum не е предоставила никакви варианти за изтегляне.

Член на криптообщността показва по какъв начин разработчиците и авторитетните лица на Ethereum твърдяха, че тегленията на заложените ETH ще да бъдат отворени шест месеца след сливането. След това прогнозното време за отключване беше преместено на от 6 до 12 месеца, а в този момент графикът е изменен за 2023 до 2024 година, преди най-сетне да бъде изцяло отстранен.
Реклама Цифрите до момента
От началото на стейкването потребителите са заключили близо 15 милиона ETH, което се равнява на близо 20 милиарда $, като 30.10% от заложените ETH сега се управляват от Lido Finance, 13.70% от Coinbase, 7.90% от Kraken и още 6.40% от Binance. Така близо 60% от заложените ETH се държат от четирите платформи по данни от Dune Analytics. Депозитите печелят награди за стейкване в размер на 4.9% от вложения капитал на година. Проблемът обаче е, че в случай че консуматор не може да изтегли подадените етери, в случай че го е направил непосредствено в протокола на Ethereum. Той може да направи това през горните платформи, само че би трябвало да се съгласи на минимална рентабилност от 1%.

Дни откакто Ethereum се трансформира в дефлационен за първи път след прекосяването към proof-of-stake (PoS), критиците започнаха да сочат с пръст премахването на графика за изтегляне на Ethereum Foundation в обществените медии.

От 9 ноември повече токени на Ether се изгарят, в сравнение с се основават като част от механизма за изгаряне на такси. Просто казано, колкото повече транзакции във веригата, толкоз повече такси за ETH транзакции се изгарят и по този метод понижават предлагането и теоретично усилват цената, в случай че търсенето остава същото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР