Потребителите на YouTube стават обект на нова хитра имейл измама,

...
Потребителите на YouTube стават обект на нова хитра имейл измама,
Коментари Харесай

YouTube с предупреждение към потребителите за опасен имейл, който се разпраща масово и превзема сесиите ви

Потребителите на YouTube стават обект на нова хитра имейл машинация, чиято цел е да открадне достъпа до техните сметки и персонални данни. Кибер нарушителите са основали подправена имейл фишинг акция, която се показва от името на YouTube.

Тя наподобява извънредно безапелационно и се пробва да подмами читателите да кликнат върху рискови връзки. Заплашва да блокира достъпа им до YouTube, в случай че не попълнят основни данни.

Заплахата е толкоз сериозна, че формалният Twitter на YouTube издаде предизвестие.

В него се споделя на хората да не кликат върху никакви връзки и да не изтеглят никакви атачмънти, изпратени от тяхно име.

Съобщението за машинация гласи: 

Този имейл е изпратен, с цел да ви уведоми за новата политика за монетизиране и новите правила. Моля, използвайте връзката, с цел да изтеглите документа. ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ! Имате 7 дни, с цел да прегледате документа и да отговорите.

Когато ревизирате, от кой спедитор е, ще установите, че очевидно наподобява, че е изпратено точно от YT имейл адреса [email protected]

В изказването си YouTube споделя:

Внимание: получаваме известия за опит за фишинг, в които като спедитор е посочен [email protected] Бъдете внимателни и не изтегляйте/не осъществявайте достъп до никакъв файл, в случай че получите този имейл.

Натискането върху линка ще разреши на хакерите да получат надзор над сесията от браузъра ви. Така без да имат потребност от ключова дума и двуфакторно засвидетелствуване ще получат достъп до акаунта. 

YouTube постоянно вкарва промени в своите условия, само че ще бъдете помолени да приемете тези промени единствено до момента в който разглеждате формалния уеб страница на YouTube. Не и посредством писмо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР