Потребителите на Yandex ще могат да ползват платежна услуга, подобна

...
Потребителите на Yandex ще могат да ползват платежна услуга, подобна
Коментари Харесай

Yandex пуска платежна услуга, аналог на Google Pay


Потребителите на Yandex ще могат да употребяват платежна услуга, сходна на Гугъл Pay
(снимка: Yandex)

Руската интернет компания Yandex има намерение да пусне собствен аналог на платежната услуга Гугъл Pay – тя се назовава Yandex Pay, излиза наяве от материали, оповестени от компанията.

В интерфейса на услугата Yandex Pay, налична на уеб страниците на Yandex, потребителят може да вкарва и записва данните на своите банкови карти, да основава токени за тях, да ръководи данни на банкови карти, да употребява данните на банкови карти за осъществяване на безкасови заплащания, разясняват от компанията.
още по тематиката
Според медийни, Yandex Pay е предопределена за персонално нетърговско потребление. За да употребява услугата, потребителят би трябвало да се записва в услугите на Yandex или да влезе благодарение на авансово основан профил.

За да заплати посредством Yandex Pay, потребителят би трябвало да избере свързаната карта, предлагана в нея, или да уточни данните за банковата карта на страницата за заплащане.

Само пълнолетни консуматори имат право да употребяват услугата. Засега не е ясно по кое време тъкмо ще тръгне тя – от пресслужбата на компанията не показват периоди, само че вместо това акцентират, че компанията се старае услугата да е „ комфортна и безвредна ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР